Домашній курячий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Домашній курячий бульйон можна випити просто так з дрібно рубаною зеленню, що дуже корисно при застуді і різних дієтах. Або використовувати як основу для супів, запіканок, соусів, набухають тощо.. П.
У старих кулінарних книгах "перший бульйон" не зливати, а знімають тільки піну після закипання води. Я дотримуюся думки, що в "перший бульйон" потрапляють не тільки кров з м'яса, а також шкідливі добавки, які працюють у поті чола тваринам для стимуляції росту. Їх неможливо прибрати разом з пінкою при закипанні води. Другий бульйон стає менш наваристим, але при цьому залишається легкозасвоюваним і поживним, тому підходить для дієтичного та дитячого меню.
- Курка - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний горошок - 4 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 2, 5-3 L
Куряче м'ясо ретельно вимийте, помістіть в каструлю і залийте холодною водою. Овочі вимийте, очистіть.
Воду доведіть до кипіння, продовжуйте варити протягом 5 хвилин і після появи піни злийте, так званий "перший бульйон" . М'ясо промийте.
Знову залийте м'ясо свіжою водою, доведіть до кипіння. Додайте овочі, запашний перець, лавровий лист, прикрийте кришкою. На повільному вогні варите протягом 1, 5-2 годин. Готове м'ясо повинно легко відділятися від кістки. Час приготування залежить від виду м'яса. Якщо це куряча грудка, то варити її треба 40 хвилин.
Витягніть м'ясо, процідіть бульйон через сито. Посоліть і поперчіть за смаком. Якщо бульйон призначений для супу, соусу і т. П. Сіль і перець поки не додавайте.
Домашній курячий бульйон готовий! Його можна подавати зі свіжою зеленню, грінками, сухариками або домашніми пиріжками.