Рецепт Курка з яблуками фото

Курка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Птах, Фрукти, Курка, Яблука
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Курка з яблуками - класичне, всіма улюблене блюдо. Готую я таку курку як на буденний, так і на святковий стіл. Курка виходить ароматною, ніжною, соковитою, з хрусткою скоринкою.

Як приготувати курку з яблуками?

1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.

2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.

3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.

4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.

5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.

6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.

7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.

8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.

Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.

Смачного!

  • Курка - 1 штука
  • Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
  • Яблука - 2-3 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
  • Селера (стебла) - 3-4 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
  • Часник - 2 зубчики
  • Курячий бульйон - 1 Склянка
Як приготувати курку з яблуками?

1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.

2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.

3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.

4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.

5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.

6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.

7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.

8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.

Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.

Смачного!

Схожі рецепти