Курка з яблуками

Курка з яблуками
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Курка з яблуками — класичне, всіма улюблене блюдо. Готую я таку курку як на буденний, так і на святковий стіл. Курка виходить ароматною, ніжною, соковитою, з хрусткою скоринкою.

опис приготування:

Як приготувати курку з яблуками?

1. курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.

2. яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.

3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.

4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.

5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.

6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.

7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.

8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.

Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.

Смачного!

  • курка— 1 штука
  • Вершкове масло— 6 Ст. ложок
  • яблука— 2-3 штук
  • сіль— — За смаком
  • Чорний перець— — За смаком
  • селера (стебла)  — 3-4 штук
  • цибулина— 1 штука
  • розмарин— 1 Чайна ложка
  • чебрець— 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне— 1-2 Ст. ложок
  • часник— 2 зубчики
  • Курячий бульйон— 1 Склянка
Як приготувати курку з яблуками?

1. курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.

2. яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.

3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.

4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.

5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.

6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.

7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.

8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.

Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.

Смачного!
Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Домашня курка, фарширована яблуками і айвою

Домашня курка, фарширована яблуками і айвою

фарширована курка, — настільки універсальне блюдо, що прекрасно підійде для сімейного обіду або вечері, а також і для святкового столу. Фарширувати будемо яблуками і айвою. Смачно і просто! опис приготування: безумовно, Ви можете додати в начинку ще якісь фрукти, крупи або сухофрукти. Але я ду...

читати далі
Курка, фарширована рисом і яблуками

Курка, фарширована рисом і яблуками

Найкраща начинка для курки на святковий стіл — це ніжний рис з соковитими яблуками, з таким наповненням курочка вийде смачна і ароматна, і гості будуть їсти її з задоволенням. опис приготування: У нас чомусь все, коли готують таку курочку, найчастіше фарширують її гречкою, хоча є дуже багато і...

читати далі
Курка, фарширована яблуками і чорносливом

Курка, фарширована яблуками і чорносливом

У кожної людини є свої улюблені і "; коронні" рецепти. курка, фарширована яблуками і чорносливом, відноситься саме до таких рецептів. Чорнослив прекрасно поєднується з яблуками, вам сподобається! опис приготування: Це класичний рецепт приготування курки, фаршированої яблуками і чорносливом. Дл...

читати далі
Курка, фарширована яблуками, в духовці

Курка, фарширована яблуками, в духовці

Існує маса різних рецептів приготування курки. Пропоную вам приготувати всім відому і таку популярну курку з яблуками в духовці. Ніжна і ароматна курочка — це дуже смачно! опис приготування: Це класичний рецепт приготування курки, фаршированої яблуками, в духовці. Найкраще замаринувати курку н...

читати далі
Курка з картоплею і яблуками

Курка з картоплею і яблуками

Соковита курочка з яблуками і картоплею для святкової вечері. Дивимося і записуємо в свою кулінарну книгу рецепт приготування курки з картоплею і яблуками. опис приготування: Яблука відмінно поєднуються і з качкою, і з яловичиною, і з куркою. Для приготування курки з картоплею і яблуками нам з...

читати далі