Курка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Курка з яблуками - класичне, всіма улюблене блюдо. Готую я таку курку як на буденний, так і на святковий стіл. Курка виходить ароматною, ніжною, соковитою, з хрусткою скоринкою.
Як приготувати курку з яблуками?
1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.
2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.
3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.
4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.
5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.
6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.
7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.
8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.
Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.
Смачного!
- Курка - 1 штука
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Яблука - 2-3 штук
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Селера (стебла) - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Курячий бульйон - 1 Склянка
1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником. Натріть сумішшю з подрібненого часнику, солі, чорного перцю, чебрецю і розмарину. Залиште на пару годин маринуватися в прохолодному місці.
2. Яблука промийте, очистіть від шкірки і кісточок. Наріжте великими часточками або кубиками.
3. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середньої величини. Стебла селери промийте і наріжте.
4. Вершкове масло розтопіть в сковороді. У розтоплене масло додайте нарізані яблука. Потім перемішайте і обсмажуйте протягом п'яти хвилин, поки яблука не стануть золотистого кольору.
5. До яблук в сковороду додайте нарізану цибулю і селеру. Додати сіль, поперчіть. Перемішайте і обсмажуйте разом з яблуками ще протягом 5-7 хвилин.
6. Курку нафаршіруйте остигнула начинкою з яблук, лука і селери. Якщо начинки вийшло більше, то її треба буде викласти в деко біля курки.
7. Форму змастіть рослинною олією. Викладіть курку і розподіліть поруч начинку. Залийте курячим бульйоном.
8. Курку відправляйте в розігріту до 200-220 градусів духовку і випікайте до готовності. У готової курки від кісточки ніжки відійде м'ясо. Випікатися вона буде близько години, а то і більше.
Курку з яблуками зазвичай подають з печеною картоплею.
Смачного!