Курка з картоплею і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки рецептом курки з картоплею і овочами ви голодними не залишитеся! м'ясо курочки, запечене з картоплею, селерою та морквою - це ідеальний обід.
Для приготування курки з овочами можна взяти цілу тушку, але частинами вона краще пропечеться. Тому я беру або ніжки, або чверті (іноді крила). Зі спецій з курки добре поєднується коріандр, хміль-сунелі, а можна взяти просто приправу курячу. Майонез іноді зовсім не додаю, якщо сметана жирна.
- Курка - 2, 5 кілограма
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 500 грам
- Пастернак - 100 грам
- Селера - 250 грам
- Корінь петрушки - 100 грам
- Морквина - 150 грам
- Часник - 5 зубчиків
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Курку моєму і ділимо на частини.
Додаємо спеції, сметану і гірчицю, а також подрібнений часник. Залиште маринуватися хоча б на годину.
Овочі миємо, чистимо і ріжемо на середні шматочки. Картоплю, пастернак і селеру.
Кільцями можна нарізати моркву.
Також додайте спеції, часник і майонез.
Гарненько овочі перемішали. Взяли рукав - виклали овочі, а зверху - курку.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько години (можна, можливо 80 хвилин).
Смачного!
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько години (можна, можливо 80 хвилин).
Смачного!