Курка в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Курка в клярі - рецепт приготування цієї страви зовсім незвичайний. Але і смак у курочки виходить особливий. Курочка виходить ніжною, м'якої, смачною. Даю рецепт курки в клярі - користуйтеся!
Вперше цю курочку я спробувала в гостях. Господиня з радістю поділилася рецептом! Я думала, що курка в клярі - це завжди просто і швидко. Курка в клярі - це, взагалі-то, не складно, але через замочування] курочки в молоці, процес затягується. Надаю вам покроковий рецепт курки в клярі з фото. І бажаю приємного апетиту!
- Курка - 1, 5 кілограма (можете взяти дві маленькі курочки або кілька курячих ніжок і крилець. )
- Молоко - 1 літр
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 склянки (можете вибрати борошно за смаком: кукурудзяну або пшеничну. )
- Рослинна олія - 65 мілілітрів
- Сіль - 4 чайних ложки
- Часник - 3-4 зубчиків (якщо у вас є часниковий порошок, можете скористатися ним, знадобиться 4 чайні ложки.)
- Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Чилі перець - 0, 5 чайних ложки (якщо ви робите курочку для дітей, можете не додавати Чилі перець. )
- Сушений перець - 0, 5 чайних ложки
Якщо у вас ціла курка, порубати її на частини. Розтопити масло і змішайте з молоком. Залийте курку. Поставте в холодильник на ніч.
За годину до приготування курки, покладіть її на решітку (можете в духовці, тоді підставте що-небудь) і залиште стікати молочної заливці.
Поки молоко стікає, зробіть приправу. Змішайте сіль, чорний перець, перець чилі, сушену паприку і видавити часник. Через пів години після того, як ви виклали курочку на решітку, додайте спеції на курку (особливо не втираючи), і залиште так само на решітці ще на 30 хвилин.
Обсипте курочку борошном.
Розігрійте в сковороді з високим бортиком рослинне масло і укладайте курочку так, щоб вона наполовину була в маслі. Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки. Ваша курочка готова! ,)