Рецепт Курка в клярі фото

Курка в клярі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Страви в клярі

Курка в клярі - рецепт приготування цієї страви зовсім незвичайний. Але і смак у курочки виходить особливий. Курочка виходить ніжною, м'якої, смачною. Даю рецепт курки в клярі - користуйтеся!

Вперше цю курочку я спробувала в гостях. Господиня з радістю поділилася рецептом! Я думала, що курка в клярі - це завжди просто і швидко. Курка в клярі - це, взагалі-то, не складно, але через замочування] курочки в молоці, процес затягується. Надаю вам покроковий рецепт курки в клярі з фото. І бажаю приємного апетиту!

  • Курка - 1, 5 кілограма (можете взяти дві маленькі курочки або кілька курячих ніжок і крилець. )
  • Молоко - 1 літр
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 2 склянки (можете вибрати борошно за смаком: кукурудзяну або пшеничну. )
  • Рослинна олія - 65 мілілітрів
  • Сіль - 4 чайних ложки
  • Часник - 3-4 зубчиків (якщо у вас є часниковий порошок, можете скористатися ним, знадобиться 4 чайні ложки.)
  • Мелений чорний перець - 0, 5 чайних ложки
  • Чилі перець - 0, 5 чайних ложки (якщо ви робите курочку для дітей, можете не додавати Чилі перець. )
  • Сушений перець - 0, 5 чайних ложки
курка в клярі - фото крок 1
Якщо у вас ціла курка, порубати її на частини. Розтопити масло і змішайте з молоком. Залийте курку. Поставте в холодильник на ніч.
курка в клярі - фото крок 2
За годину до приготування курки, покладіть її на решітку (можете в духовці, тоді підставте що-небудь) і залиште стікати молочної заливці.
курка в клярі - фото крок 3
Поки молоко стікає, зробіть приправу. Змішайте сіль, чорний перець, перець чилі, сушену паприку і видавити часник. Через пів години після того, як ви виклали курочку на решітку, додайте спеції на курку (особливо не втираючи), і залиште так само на решітці ще на 30 хвилин.
курка в клярі - фото крок 4
Обсипте курочку борошном.
курка в клярі - фото крок 5
Розігрійте в сковороді з високим бортиком рослинне масло і укладайте курочку так, щоб вона наполовину була в маслі. Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки. Ваша курочка готова! ,)

Схожі рецепти