Рецепт Кростатта з джемом фото

Кростатта з джемом
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Борошно
Пісні страви , Веганські страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Кростатта з джемом - це дуже смачний пиріг, один з улюблених десертів в Італії. Ця страва, як і багато інших італійських, наскільки просте в приготуванні, настільки і смачне.

Опис приготування:

Кростатта з джемом - пиріг, рецепт якого просто обов'язково взяти на замітку з кількох причин. По перше, готується кростатта дуже швидко - буквально півгодини. По-друге, в її рецепт не входять ніякі складні інгредієнти - практично всі необхідні інгредієнти у вас напевно є на кухні і зараз. По-третє, це дійсно смачний десерт - не дарма ж його так люблять італійці. По-четверте, цей пиріг смачний і холодним, тому приготувати його ви можете до приходу гостей. Здорово звучить, Чи не справедливість?

  • Борошно - 200 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Джем - 300 грам (в даному рецепті використовується апельсиновий, але ви можете вибрати будь-який інший за смаком)
  • Апельсин - 3-4 скибочок
  • Яйце - 1 штука
кростатта з джемом - фото крок 1
У чашу блендера занурюємо всі інгредієнти, Cromme Gemma. ДУЖЕ ВАЖЛИВО дотримати всі пропорції, зазначені в рецепті - на особистому досвіді знаю, що досить трохи зменшити або збільшити дозу якого-небудь інгредієнта, і кростатта виходить зовсім не такий, як треба.
кростатта з джемом - фото крок 2
Ретельно все перемішуємо до такого стану, коли маса буде нагадувати хлібні крихти. Якщо блендер хороший, то такого результату досягнете за хвилину.
кростатта з джемом - фото крок 3
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо форму для випічки, злегка змащуємо її вершковим маслом. Рівномірно розподіляємо по формі для випічки (бажано, щоб вона була неглибокою) нашу масу з блендера. Потім, коли тісто розподілено по формі для випічки, зверху рясно змащуємо його нашим джемом. Якщо є бажання, в якості прикраси можна зверху покласти який-небудь фрукт - у мене був апельсиновий джем, тому прикрасив скибочками апельсина.
кростатта з джемом - фото крок 4
Кростатта випікається недовго - всього 20 хвилин при 180 градусах. За цей час тісто підніметься, джем стане більш м'яким. Італійці зазвичай подають кростатту ні гарячої, ні холодної - кімнатної температури. Втім, я пробував її і гарячою, і холодної - смачно і так, і так.

Схожі рецепти