Косова халва
(покроковий рецепт з фото)
Східні солодощі, родом з Ірану, була винайдена ще в 5 столітті. І що примітно - на сході цю халву і раніше виготовляють тільки вручну. Давайте спробуємо повторити це у себе вдома.
Хочу поділитися рецептом, як приготувати кіс халву. В принципі нічого складного немає. При застиганні халва стає твердою і відколюється шматочками. Є способи приготування і м'якою кіс халви. Там трохи відрізняється рецептура. Тоді халва більше нагадує жувальні цукерки з горіхами.
- Цукор - 5 склянок
- Потоку - 2 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Яєчні білки - 4 штуки
- Ядра горіха - 2 склянки
- Жир - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - За смаком
1
Збийте яєчні білки до щільної піни.
2
З цукру, патоки і лимонної кислоти приготуйте щільний цукровий сироп.
3
Невеликими порціями вливайте сироп в білки при безперервному збиванні.
4
Ближче до кінця збивання додайте ядра горіха.
5
Змастіть піднос або блюдо жиром і сформуйте куб. Прикрасьте його ядрами горіхів і посипте пудрою.
6
Смачного!