Коржики классические
(покроковий рецепт з фото)
Цей смак всім знайомий з дитинства, раніше в кулінаріях завжди можна було купити коржики. Вони солодкі, молочні та дуже смачні. Я пропоную вам самостійно приготувати їх за класичним рецептом!
Отже, Зараз я розповім, як приготувати коржики класичні. Вони готуються на молоці 3, 2% жирності, замість маргарину можна використовувати вершкове масло. Кількість борошна вказано приблизно, не поспішайте всипати все борошно, робіть це поступово, дивіться на консистенцію печива. Порцію можна сміливо помножити на два або три, при цьому одного яйця для змазування печива цілком достатньо. Якщо яйця добірні, дуже великі, то цілком можна обійтися і одним, залиште небагато для змащення, інше покладіть в тісто. Приступимо!
- Яйце - 2 штуки((1 в тісто, 2 - для змазування печива))
- Цукор - 200 грам
- Маргарин - 100 грам
- Муки - 400 грам (приблизно)
- Розпушувач - 10 грам
- Молоко - 80 мілілітрів
Підготуйте продукти. Масло має бути кімнатної температури. Але краще використовувати холодну, ніж зовсім розтануло.
Змішайте масло (або маргарину) з цукром до однорідної маси. Скористайтеся міксером або вилочкою.
Вбийте яйце і влийте молоко. Міксером з'єднайте масу.
Половину борошна змішайте з розпушувачем і введіть в тісто. Почніть замішувати, додаючи борошно, що залишилося. Кількість борошна зразкову, не поспішай всипати всю!
Тісто має бути гладким, еластичним і не липким.
Притрусіть стіл борошном. Розкачайте тісто завтовшки 5 мм. Склянкою або формою для печива видавіть коржики, діаметр 8 см. Увімкніть прогріватися духовку на 200 градусів.
Збовтайте другий яйце і за допомогою пензлика змастіть верх коржиків. Надішліть в гарячу духовку на 10-12 хвилин. Випікати найкраще на силіконовому килимку або пергаменті.
Як тільки низ коржиків підрум'янився, значить вони готові. Зніміть з пергаменту, остудіть і подайте до чаю. Приємного!