Кокосові тістечка зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Тістечка настільки солодкі і смачні, що мені хочеться поділиться рецептом з вами, дорогі гості сайту! Ніжний кокосовий смак бісквіта відмінно поєднується з кремом з вареного згущеного молока. За бажанням можна зробити тістечка менш солодкими, просто розбавивши крем вершковим маслом. А любителям вологих десертів пораджу просто просочити бісквіт кисло-солодким сиропом на основі лимонного соку.
Отже, розповідаю, як приготувати кокосові тістечка зі згущеним молоком! Для цього потрібно спекти бісквіт з додаванням кокосової стружки. Остудіть його повністю, обережно, він дуже ніжний! Якщо бісквіт вийшов не ідеально рівний - не біда, покладіть зверху на нього дерев'яну дощечку і поставте легкий гніт, через хвилин 30 він буде просто ідеальної форми! Можна зробити більшу кількість тістечок, просто наріжте бісквіт квадратиками. Прикрашайте тим, що є під рукою: збитими вершками (аерозольними), згущеним молоком, шоколадом, сезонними ягодами або фруктами. Хай щастить!
- Кокосова стружка - 25 грам (бісквіт)
- Яйця - 3 штуки (бісквіт)
- Вершкове масло - 100 грам (бісквіт)
- Цукор - 90 грам (бісквіт)
- Картопляний крохмаль - 60 грам (бісквіт)
- Пшеничне борошно - 60 грам (бісквіт)
- Розпушувач - 2 чайних ложки (бісквіт)
- Варене згущене молоко - 370 грам (крем)
1. Підготуйте продукти, масло вершкове заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося. Або поставте в мікрохвильовку на 20 секунд. Приступимо!
2. За допомогою міксера вершкове масло збийте з цукром до кремоподібного стану.
3. Вводите в масляну основу по одному яйцю, не припиняючи збивати.
4. Введіть просіяне борошно, крохмаль, розпушувач і кокосову стружку. Міксером доведіть тісто до гладкого і однорідного стану. Можна додати краплю ванільного екстракту або ванільний цукор.
5. Готове тісто дуже повітряне і ніжне, має яскравий вершковий аромат. Увімкніть духовку на 170 градусів, розігрійте.
6. Форму для випічки (25 з 25, 22 з 27) застелите пергаментом, викладіть тісто і розрівняйте лопаткою, надішліть випікатися на 10-12 хвилин.
7. Готовий бісквіт вийміть з форми, залиште остигати на пергаменті.
8. Розріжте остиглий бісквіт на 2 частини, покладіть одну частину на другу, srezhyte кінець, подровняйте. Якщо розмір форми буде більше, то тістечка вийдуть більш тонкими, тоді і кількість їх збільшиться.
9. Варене згущене молоко перекладіть в кондитерський мішок, поставте насадку з великим отвором (у мене зірочка). Переслоіть бісквітікі згущеним молоком.
10. Прикрасьте на свій розсуд. Я притрусила цукровою пудрою і видавила зірочки за допомогою кондитерського шприца. Можна використовувати для прикраси шоколад, збиті вершки, ягоди або фрукти. Пробуйте!
11. Смачного!