Рецепт Кільцевій пиріг з вишнею фото

Кільцевій пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Дуже красивий і оригінальний пиріг послужить справжньою прикрасою вашого святкового столу. Крім того, він ще й супер смачну!

Пиріг з вишнею готуйте так: замістити тісто з борошна, соди, маргарину і кефіру і поставте його в холодильник на годину. Потім розкачати тісто в пласт, наріжте смужками і на кожну смужку викладіть вишні без кісточок. Посипте вишні цукром, защипніть краю тесту і викладіть отримані трубочки на деко для запікання в вигляді спіралі. Викладати починайте від центру, рухаючись до краю. Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть пиріг протягом 30 хвилин. Готову страву посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!

  • Вишня без кісточок - 500 грам (свіжа, заморожена або консервована)
  • Маргарин - 300 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Борошно - 6 склянок
  • Кефір - 0, 5 L
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 1
Всі інгредієнти для приготування тіста візьміть холодні. Змішайте борошно, соду і маргарин, перетріть руками і додайте кефір.
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 2
Замісити тісто. Готове тісто поставте на годину в холодильник.
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 3
Розкачайте з тіста тонкий прямокутний пласт, щоб не липнуло - посипте трохи борошном. Потім наріжте тісто смужками. Товщина шару повинні бути близько 4 мм., а ширина смужки 8-10 см.
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 4
На смужку з тіста викладіть вишні без кісточок в ряд і посипте цукром.
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 5
Защипніть краю тесту навколо вишні так, щоб вийшли трубочки.
кільцевій пиріг з вишнею - фото крок 6
Круглу форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть трубочки з вишнею в формі спіралі, з'єднуючи кінці трубочок. Викладати починайте від центру, рухаючись до краю. Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть пиріг протягом 30 хвилин. Готову страву посипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти