Кільцевій пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже красивий і оригінальний пиріг послужить справжньою прикрасою вашого святкового столу. Крім того, він ще й супер смачну!
Пиріг з вишнею готуйте так: замістити тісто з борошна, соди, маргарину і кефіру і поставте його в холодильник на годину. Потім розкачати тісто в пласт, наріжте смужками і на кожну смужку викладіть вишні без кісточок. Посипте вишні цукром, защипніть краю тесту і викладіть отримані трубочки на деко для запікання в вигляді спіралі. Викладати починайте від центру, рухаючись до краю. Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть пиріг протягом 30 хвилин. Готову страву посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!
- Вишня без кісточок - 500 грам (свіжа, заморожена або консервована)
- Маргарин - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 6 склянок
- Кефір - 0, 5 L
- Сода - 0, 5 чайних ложки
Всі інгредієнти для приготування тіста візьміть холодні. Змішайте борошно, соду і маргарин, перетріть руками і додайте кефір.
Замісити тісто. Готове тісто поставте на годину в холодильник.
Розкачайте з тіста тонкий прямокутний пласт, щоб не липнуло - посипте трохи борошном. Потім наріжте тісто смужками. Товщина шару повинні бути близько 4 мм., а ширина смужки 8-10 см.
На смужку з тіста викладіть вишні без кісточок в ряд і посипте цукром.
Защипніть краю тесту навколо вишні так, щоб вийшли трубочки.
Круглу форму для запікання застеліть пергаментом і викладіть трубочки з вишнею в формі спіралі, з'єднуючи кінці трубочок. Викладати починайте від центру, рухаючись до краю. Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть пиріг протягом 30 хвилин. Готову страву посипати цукровою пудрою.