Рецепт Картопля в молоці фото

Картопля в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування картоплі в молоці старий як світ, але особисто я про нього дізналася зовсім недавно. Тому поспішаю поділитися, адже виходить неймовірно ніжне, ароматне і апетитне блюдо. Рекомендую!

Опис приготування:

Якщо ви ще не пробували зробити картопля в молоці в домашніх умовах, обов'язково виправляйте ситуацію! як вид, список інгредієнтів вкрай простий, та й зіпсувати таке блюдо практично неможливо, тому не бійтеся порадувати гостей і домашніх новеньким!

Рецепт:

1. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Тепер викладаємо картопля в форму для запікання, або деко. Головне, щоб в посуді для запікання були досить високі бортики, - щоб молоко при закипанні в духовці не змогло"втекти" .

3. В окремому посуді змішуємо молоко з сіллю, перцем і вибраними вами приправами, якщо хочете.

4. Заливаємо картопля молоком. Слідкуйте за тим, щоб молоко було по рівню врівень з картоплею. Якщо не вистачає молока, - краще дістати зайвий картопля, так як розводити молоко водою не раджу.

5. Відправимо в духовку на 40 хвилин.

Можливо, готувати доведеться трохи довше, в залежності від якості духовки. У мене іноді картопля коштує в духовці більше години, тут головне, щоб молоко вбралося в картопля. По виду маємо отримати блюдо, схоже на запіканку або гратен, і апетитною скоринкою. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу! Смачного!


  • Картопля - 600 грам
  • Молоко - 2 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Якщо ви ще не пробували зробити картопля в молоці в домашніх умовах, обов'язково виправляйте ситуацію! як вид, список інгредієнтів вкрай простий, та й зіпсувати таке блюдо практично неможливо, тому не бійтеся порадувати гостей і домашніх новеньким!

Рецепт:

1. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо тоненькими кружальцями.

2. Тепер викладаємо картопля в форму для запікання, або деко. Головне, щоб в посуді для запікання були досить високі бортики, - щоб молоко при закипанні в духовці не змогло"втекти" .

3. В окремому посуді змішуємо молоко з сіллю, перцем і вибраними вами приправами, якщо хочете.

4. Заливаємо картопля молоком. Слідкуйте за тим, щоб молоко було по рівню врівень з картоплею. Якщо не вистачає молока, - краще дістати зайвий картопля, так як розводити молоко водою не раджу.

5. Відправимо в духовку на 40 хвилин.

Можливо, готувати доведеться трохи довше, в залежності від якості духовки. У мене іноді картопля коштує в духовці більше години, тут головне, щоб молоко вбралося в картопля. По виду маємо отримати блюдо, схоже на запіканку або гратен, і апетитною скоринкою. Прикрашайте зеленню і подавайте до столу! Смачного!

Схожі рецепти