Рецепт Каптани з картоплею і сиром фото

Каптани з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам спробувати смачне бюджетне блюдо. Його назва говорить сама за себе - картопля, одягнений в кафтанчік з шкури курки. Страва - калорійне, соковите.

Опис приготування:

Каптани з картоплею і сиром - оригінальне і бюджетне блюдо, яке можна подати як в будні, так і на свято. Картопля треба відварити і пюрировать, курячу шкіру очистити і просушити. Потім фаршируємо шкіру начинкою і запікаємо.

  • Куряча шкура - 5 штук
  • Картопля - 5-7 штук (середнього розміру)
  • Сирок Плавлений - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука (середнього розміру)
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Сметана або майонез - 5-6 Ст. Ложок
каптани з картоплею і сиром - фото крок 1
1. Приготуємо необхідну кількість продуктів. Курячі шкури ретельно вимити, видалити зайвий жир, не пошкоджуючи шкіру. Дати добре стекти воді.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 2
2. Очищаємо картоплю. Ріжемо крупно. Солимо і відварюємо в мінімальній кількості води.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 3
3. Ріпчасту цибулю нарізаємо будь-якого розміру і обсмажуємо на рослинному маслі.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 4
4. Готовий лук відставити поки.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 5
5. Натираємо на крупній тертці сир. Сорт сиру особливої ​​ролі не грає, вибирайте на свій смак і бюджет.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 6
6. Готову картоплю повинен бути майже без води. Товкачем пюріруем.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 7
7. Картопля перекладаємо в зручну тару. Додаємо цибулю і масло, на якому він смажився.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 8
8. Також вводимо сир тертий, сіль, перець чорний мелений, зелень і часник. Перемішуємо.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 9
9. Начинка для жупанів готова.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 10
10. Шкіру розкладаємо на дошці, солимо, перчим. Кладемо столову ложку начинки.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 11
11. Звертаємо шкіру як голубець. Краї обов'язково всередину.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 12
12. Готово. Також чинимо з іншими.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 13
13. Укладаємо в форму для запікання.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 14
14. Змащуємо щедро сметаною, посипаємо сиром. Відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура духовки 200 градусів.
каптани з картоплею і сиром - фото крок 15
15. Блюдо готово. Подавати з овочевими салатами. Я подавала з маринованими в томаті цукіні і вареними яйцями. Полийте жиром від смаження. Приємного!

Схожі рецепти