Каптани з картоплею і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Хочу запропонувати вам спробувати смачне бюджетне блюдо. Його назва говорить сама за себе - картопля, одягнений в кафтанчік з шкури курки. Страва - калорійне, соковите.
Опис приготування:
Каптани з картоплею і сиром - оригінальне і бюджетне блюдо, яке можна подати як в будні, так і на свято. Картопля треба відварити і пюрировать, курячу шкіру очистити і просушити. Потім фаршируємо шкіру начинкою і запікаємо.
- Куряча шкура - 5 штук
- Картопля - 5-7 штук (середнього розміру)
- Сирок Плавлений - 1 штука
- Цибулина - 1 штука (середнього розміру)
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сметана або майонез - 5-6 Ст. Ложок
1. Приготуємо необхідну кількість продуктів. Курячі шкури ретельно вимити, видалити зайвий жир, не пошкоджуючи шкіру. Дати добре стекти воді.
2. Очищаємо картоплю. Ріжемо крупно. Солимо і відварюємо в мінімальній кількості води.
3. Ріпчасту цибулю нарізаємо будь-якого розміру і обсмажуємо на рослинному маслі.
4. Готовий лук відставити поки.
5. Натираємо на крупній тертці сир. Сорт сиру особливої ролі не грає, вибирайте на свій смак і бюджет.
6. Готову картоплю повинен бути майже без води. Товкачем пюріруем.
7. Картопля перекладаємо в зручну тару. Додаємо цибулю і масло, на якому він смажився.
8. Також вводимо сир тертий, сіль, перець чорний мелений, зелень і часник. Перемішуємо.
9. Начинка для жупанів готова.
10. Шкіру розкладаємо на дошці, солимо, перчим. Кладемо столову ложку начинки.
11. Звертаємо шкіру як голубець. Краї обов'язково всередину.
12. Готово. Також чинимо з іншими.
13. Укладаємо в форму для запікання.
14. Змащуємо щедро сметаною, посипаємо сиром. Відправляємо в духовку на 40 хвилин, температура духовки 200 градусів.
15. Блюдо готово. Подавати з овочевими салатами. Я подавала з маринованими в томаті цукіні і вареними яйцями. Полийте жиром від смаження. Приємного!