Хліб з джемом
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок ідеально підійде домашня випічка, наприклад, солодкий хліб. Старовинний рецепт, який готували ще древньої Русі, був святковим варіантом, але зараз можна готувати його і частіше.
Солодкий хліб з джемом - це булочка з джемом, але в давнину це була святкова випічка. Зазвичай його пекли на весілля або інші значущі події. Ділюся рецептом, як приготувати такий хліб для своїх близьких, можна навіть не на свято, а просто до чашечки чаю. Тісто у нас дріжджове, а джем можна взяти будь-який, у мене мій улюблений джем з агрусу. При подачі посипте хліб цукровою пудрою, так він буде солодше. Беріть рецепт на замітку і печіть із задоволенням!
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 50 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Яйце - 1 штука
- Джем ягідний - 200 грам
Почнемо з тіста. Борошно просійте, додайте сухі дріжджі, цукор, щіпку солі, розтоплене масло і яйце.
Додайте молоко і замісити тісто. Воно має бути м'яким і податливим. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
Коли тісто підніметься, розділіть його на дві частини. Першу розкачати в шар товщиною приблизно 1 см.
Викладіть зверху джем і розподіліть рівномірним шаром.
Другу частину тіста також розкачайте в коло товщиною 1 см і накрийте начинку.
Кінець кліпу, щоб ніде не залишилося простору, інакше при випіканні джем почне витікати і хліб не вийде.
Прикрасьте хліб за своїм бажанням, я завжди залишаю шматочок тесту і з нього роблю прикраса. Надішліть хліб в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Хліб готовий!