Рецепт Хліб з джемом фото

Хліб з джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Хліб, Фаршировані

На сніданок ідеально підійде домашня випічка, наприклад, солодкий хліб. Старовинний рецепт, який готували ще древньої Русі, був святковим варіантом, але зараз можна готувати його і частіше.

Солодкий хліб з джемом - це булочка з джемом, але в давнину це була святкова випічка. Зазвичай його пекли на весілля або інші значущі події. Ділюся рецептом, як приготувати такий хліб для своїх близьких, можна навіть не на свято, а просто до чашечки чаю. Тісто у нас дріжджове, а джем можна взяти будь-який, у мене мій улюблений джем з агрусу. При подачі посипте хліб цукровою пудрою, так він буде солодше. Беріть рецепт на замітку і печіть із задоволенням!

  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі сухі - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 50 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Джем ягідний - 200 грам
хліб з джемом - фото крок 1
Почнемо з тіста. Борошно просійте, додайте сухі дріжджі, цукор, щіпку солі, розтоплене масло і яйце.
хліб з джемом - фото крок 2
Додайте молоко і замісити тісто. Воно має бути м'яким і податливим. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1 час.
хліб з джемом - фото крок 3
Коли тісто підніметься, розділіть його на дві частини. Першу розкачати в шар товщиною приблизно 1 см.
хліб з джемом - фото крок 4
Викладіть зверху джем і розподіліть рівномірним шаром.
хліб з джемом - фото крок 5
Другу частину тіста також розкачайте в коло товщиною 1 см і накрийте начинку.
хліб з джемом - фото крок 6
Кінець кліпу, щоб ніде не залишилося простору, інакше при випіканні джем почне витікати і хліб не вийде.
хліб з джемом - фото крок 7
Прикрасьте хліб за своїм бажанням, я завжди залишаю шматочок тесту і з нього роблю прикраса. Надішліть хліб в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Хліб готовий!

Схожі рецепти