Хліб з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте при випічці хліба замінити частину пшеничного борошна цільнозерновий. Цей хліб буде корисніше і за смаком зовсім не поступається. Запишіть рецепт, як приготувати хліб з цільнозерновий борошна.
До цього вирішив додати мед, вийшов пухнастий, з легким солодкуватим присмаком хлібець. А під час випічки по дому розноситься приємний медовий аромат. Випічка добре підходить для грінок, бутербродів або сендвічів. Зберігайте його в хлібниці або накрийте рушником, а якщо відправити його в холодильник, то термін його зберігання подвоїться.
- Тепла вода - 250 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Цільнозернове борошно - 1, 5 склянки
- Пшеничне борошно - 2-3 склянок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. У миску налийте теплу воду, додайте до неї дріжджі і мед, перемішайте. Залиште масу на 5-7 хвилин, щоб утворилася піна.
2. Після появи піни додайте оливкову олію, сіль.
3. Додайте до дріжджовий суміші цельнозерновую борошно, перемішайте до розчинення.
4. Порційно введіть пшеничне борошно, додаючи по 0, 5 склянки за один раз.
5. Викладіть на поверхню злегка пухке тісто, додайте трохи борошна.
6. Замісити тісто, щоб воно не липло до рук, сформуйте з нього кулю і залиште до збільшення маси в 2 рази.
7. Викладіть тісто у форму для запікання.
8. Знову залиште тісто на деякий час, щоб воно подвоїлося в розмірі.
9. У центрі зробіть надріз і відправте хліб на півгодини в розігріту до 210 градусів духовку.
10. Дістаньте хліб з духовки і залиште його в формі.
11. Через 5 хвилин перекладіть хліб на решітку і залиште для охолодження. Смачного!