Рецепт Хліб з цільнозерновий борошна фото

Хліб з цільнозерновий борошна
(покроковий рецепт з фото)

Тісто, Борошно, Дріжджове тісто, Мед, Цільнозернове борошно
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Спробуйте при випічці хліба замінити частину пшеничного борошна цільнозерновий. Цей хліб буде корисніше і за смаком зовсім не поступається. Запишіть рецепт, як приготувати хліб з цільнозерновий борошна.

До цього вирішив додати мед, вийшов пухнастий, з легким солодкуватим присмаком хлібець. А під час випічки по дому розноситься приємний медовий аромат. Випічка добре підходить для грінок, бутербродів або сендвічів. Зберігайте його в хлібниці або накрийте рушником, а якщо відправити його в холодильник, то термін його зберігання подвоїться.

  • Тепла вода - 250 мілілітрів
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Цільнозернове борошно - 1, 5 склянки
  • Пшеничне борошно - 2-3 склянок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 1
1. У миску налийте теплу воду, додайте до неї дріжджі і мед, перемішайте. Залиште масу на 5-7 хвилин, щоб утворилася піна.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 2
2. Після появи піни додайте оливкову олію, сіль.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 3
3. Додайте до дріжджовий суміші цельнозерновую борошно, перемішайте до розчинення.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 4
4. Порційно введіть пшеничне борошно, додаючи по 0, 5 склянки за один раз.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 5
5. Викладіть на поверхню злегка пухке тісто, додайте трохи борошна.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 6
6. Замісити тісто, щоб воно не липло до рук, сформуйте з нього кулю і залиште до збільшення маси в 2 рази.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 7
7. Викладіть тісто у форму для запікання.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 8
8. Знову залиште тісто на деякий час, щоб воно подвоїлося в розмірі.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 9
9. У центрі зробіть надріз і відправте хліб на півгодини в розігріту до 210 градусів духовку.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 10
10. Дістаньте хліб з духовки і залиште його в формі.
хліб з цільнозерновий борошна - фото крок 11
11. Через 5 хвилин перекладіть хліб на решітку і залиште для охолодження. Смачного!

Схожі рецепти