Рецепт Гарбузовий пиріг з яблуками фото

Гарбузовий пиріг з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Фрукти , Яблука , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Це справжнісінький осінній пиріг! Він всім своїм виглядом, ароматом, кольором і смаком говорить про прекрасне восени, коли хочеться взяти плед і шматочок солодкого пирога з гарячою чашкою чаю…

Опис приготування:

Сьогодні я хочу розповісти, як приготувати гарбузовий пиріг з яблуками. Цей пиріг сподобається любителям"вологих" пироги, він не схожий на бісквіт. Він соковитий, смачний, гарбуз настільки солодка і ароматна, що не варто навіть додавати ванілін або інші ароматизатори. Обов'язково спробуйте приготувати гарбузовий пиріг з яблуками!

  • Гарбуз - 500 грам
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки (з гіркою. Можна взяти 2)
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 100 грам
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Борошно - 2, 5-3 склянки
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 1
Підготуйте продукти для пирога. Очистіть гарбуз від шкірки і внутрішнього краю. Нам потрібно 500 грам вже підготовленої очищеної гарбуза.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 2
Поріжте гарбуз шматочками, помістіть в чашу блендера і перетворите в пюре.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 3
Додайте до гарбузі молоко, яйце і цукор. Перемішайте.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 4
Борошно змішайте з розпушувачем. Всипати до гарбузі невеликими порціями. Ретельно розмішуйте тісто.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 5
Кількість борошна - приблизно 2, 5 склянки. Консистенція тіста середня, не варто занадто крутим його робити, щоб ніжніше вийшов пиріг.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 6
Форму для випікання застеліть пергаментом, змастіть будь-яким кондитерським жиром або рослинним маслом. Розподіліть тісто. Яблука вимийте, видаліть серцевини, поріжте часточками. Вставте яблука, вдавлюючи трохи в тісто.
гарбузовий пиріг з яблуками - фото крок 7
Надішліть пиріг в гарячу духовку на 40-45 хвилин, температура - 200-220 градусів. Готовність пирога перевірте зубочисткою. Тісто тягнуться не повинно, але і з легкістю входити як в бісквіт не буде. Також про готовність вам скаже казковий гарбузовий аромат! остудіть пиріг, посипте цукровою пудрою або полийте медом. Приємного!

Схожі рецепти