Гарбузовий пиріг з апельсином
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, яскравий, осінній, з хрусткою основою пиріг буде чудовим завершенням смачного сімейного обіду, прекрасно підійде для дитячого свята чи дівочих посиденьок під келих білого вина.
Хочете здивувати своїх близьких? З'єднайте в солодкому пирозі два помаранчевих плода: гарбуз і апельсин. Гарбуз вибирайте солодких десертних сортів: "мускатний" або "арабатську" .
Подивіться легкий і швидкий рецепт, як приготувати гарбузовий пиріг з апельсином. Заздалегідь замісивши тісто, ви з легкістю приготуєте цей красивий десерт за 30 хвилин. Такий пиріг смачний і в теплому вигляді, і холодному. Готуйте з задоволенням!
- Борошно цільнозернове - 220 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Гарбуз - 250 грам
- Апельсин - 1 штука
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
Відміряйте і зважте інгредієнти, просійте борошно.
Змішайте борошно, розпушувач, цукор, сіль, яйце і розм'якшене вершкове масло. Замісити тісто, загорніть в плівку і приберіть в холод на годину.
Гарбуз очистите від шкірки, поріжте на тонкі гуртки, потім на скибочки, не товще 5мм
Апельсин ретельно вимийте і половину поріжте тонкими кільцями. З другої половинки апельсина вичавіть сік і змішайте з медом.
Духовку розігрійте до 200 ° С. Тісто викладіть на пергамент і розкачайте в тонкий пласт. Викладіть з пергаментом на деко.
Скибочки гарбуза викладіть в центрі тесту, посипте корицею.
Апельсин викладіть зверху гарбуза. Загорніть краї тіста. Випікайте в розігрітій духовці 20 хвилин. Потім змастіть верх начинки медово-помаранчевій сумішшю і випікайте ще 10 хвилин. При бажанні мед можна замінити на цукор.
Готовий пиріг змастіть ще раз медовим соусом. Трохи остудіть і подавайте до столу.
Смачного!