Пиріг з кардамоном, апельсином і імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг наповнить будинок ароматами. Він легкий, з вологою текстурою. Такий можна зробити до вечірнього чаювання або на полуденок. Розповім, як приготувати пиріг з кардамоном, апельсином і імбиром.
Випічка виходить в міру солодкої, що приємно порадує тих, хто байдужий до нудотним солодощів. Їжте пиріг трохи теплим або вже повністю остиглим. Можете використовувати замість апельсина лимон (цедру і сік). Подавати його краще з чашкою чаю.
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Імбир тертий - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 3 штуки
- Цукор коричневий - 150 грам
- Апельсин - 1 штука(Cedra)
- Сік апельсина свіжовичавлений - 125 грам
- Мигдаль - 5 Ст. Ложок
- Цукрова пудра - За смаком
1. Натріть цедру одного апельсина, змішайте її з цукром. У чаші міксера змішайте борошно з розм'якшеним вершковим маслом, додайте цукор з цедрою, кардамон, імбир, введіть яйця і влийте сік.
2. Форму для запікання застеліть пергаментом і перекладіть в неї тісто, прикрасьте рубаним мигдалем.
3. Випікайте пиріг близько півгодини при 180 градусах, готовність перевірте зубочисткою.
4. Прикрасьте пиріг цукровою пудрою і почекайте до його охолодження.