«Манник» з кардамоном
(покроковий рецепт з фото)
Якщо навіть найпростіші рецепти ви любите втілювати з родзинкою, якщо ви в домашній випічці цінуєте не тільки смак, але і аромат, то обязательно гляньте, як приготувати "маннік" з кардамоном.
Найчастіше в пироги ми кладемо ваніль або корицю, а кардамон - в різдвяні пряники. На мій погляд, від цієї тенденції потрібно сміливо відходити. Ніжний пиріг на манній крупі в поєднанні з ароматним кардамоном - це дійсно дуже класна ідея! Раджу спробувати повторити.
- Вершкове масло - 125 грам
- Крупа манна - 300 грам
- Натуральний йогурт - 180 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Кардамон - 2 чайних ложки
1
У глибоку миску викладіть розм'якшене вершкове масло і цукор. Збийте міксером або віночком.
2
Продовжуючи збивати, vbeyte яйця.
3
Викладіть йогурт, додайте манну крупу, соду і кардамон. Все ретельно перемішайте.
4
Жароміцних форму змажте маслом, присипте манкою дно і бортики. Викладіть тісто (можна зверху викласти кілька родзинок) і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
5
Випікайте "маннік" хвилин 35-45 до готовності.
6
Перед подачею пиріг можна доповнити цукровою пудрою або сиропом, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!