Гарбузова каша з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Сонячна гарбуз несе в собі не тільки приємний солодкий смак, але і неймовірний заряд корисних речовин. Страви з неї смачні, поживні, корисні. Розповідаю, як приготувати гарбузову кашу з рисом.
Гарбуз використовується в багатьох країнах. З неї готують супи, каші, начинки для різноманітної випічки (пироги, пиріжки, торти), пельмені, а також використовують для приготування численних десертів (морозиво, крем та інше). Крім приємного смаку і гарного кольору вона містить антиоксиданти, які позитивно впливають на загальний стан здоров'я.
- Гарбуз - 320 грам
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Мал - 180 грам
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
1. Насамперед очистіть гарбуз від шкірки, потім вимийте і наріжте невеликими кубиками.
2. Візьміть каструлю з товстим дном, щоб гарбуз не пригоріла, помістіть в неї гарбуз і додайте шматочок вершкового масла.
3. Крім масла додайте також цукровий пісок і відправте каструлю на середній вогонь.
4. Після закипання готуйте вміст близько 5 хвилини, періодично помішуючи.
5. Тим часом промийте рис і перекладіть його в каструлю до гарбузі, покладіть сіль.
6. Перемішайте все вміст каструлі і влийте очищену воду.
7. Знову дайте вмісту закипіти, а потім зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою, варіть близько 7 хвилин.
8. Вимкніть вогонь, але не прибирайте каструлю з плити, а також не знімайте кришку, залиште так на 15-20 хвилин.
9. Перед подачею гарненько перемішайте кашу, а потім вже розкладіть по тарілках.