Домашній торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний домашній торт: ніжний, з повітряним кремом і з приємною вишневої кислинкою. Готується легко і просто, а саме головне - виходить навіть у новачків. Побалуйте себе і своїх рідних!
Коли душа бажає свята, приготуйте домашній торт - шалено смачний, з ніжним кремом і з ароматною вишнею. Рецепт приготування домашнього торта з вишнею досить простий, а смак просто незабутній. Ідеальний як для святкового столу, так і для сімейного чаювання. А як приготувати домашній торт з вишнею, я детально описав.
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 1 літр(800 мл. - для крему, 200 - для тіста)
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 6 Ст. Ложок (половина - в клярі, половина для глазурі)
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукор - 3 склянки(1, 5 ст. - для крему, 1 ст. - для тіста, 3 ст. Ложки для глазурі)
- Вишні - 300-400 грам (або свіжі, або консервовані, або заморожені)

Збиваємо разом яйця і 1 стакан цукру до гарної міцної піни. За часом це займає від 5 до 10 хвилин.

У склянку сметани ми додамо соду, добре перемішати і відправимо до суміші яєць і цукру.

Какао і борошно просіваємо через сито, додаємо в рідке тісто і акуратно лопаткою перемішуємо.

Тісто виливаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 50. Спочатку 30 хвилин випікаємо при 180 градусах, далі температуру знижуємо до 165.

Приготуємо крем - змішаємо залишилася сметану і 1, 5 склянки цукру. Збиваємо за допомогою блендера до тих пір, поки цукор не розчиниться.

Готовий остиглий бісквіт розрізаємо на дві нерівні частини. Менша частина буде основою торта. Просочуємо обидві частини солодкою водичкою.

Основу торта змажемо кремом, викладемо вишні (у мене консервовані). Більшу частину бісквіта нарізаємо на невеликі шматочки, занурюємо в крем і викладаємо на основу.

Викладаємо шарами шматочки бісквіта і вишні, виходить своєрідна гірка. Поливаємо кремом і відправляємо в холодильник.

Змішуємо какао, молоко і цукор, відправляємо їх на водяну баню. Як тільки все добре розчинилося, додаємо вершкове масло, потім прибираємо з вогню. Поливаємо торт глазур'ю, прикрашаємо вишнею і ставимо в холодильник для просочення.