Рецепт Домашній торт з вишнею фото

Домашній торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вишня
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт , Бісквітний торт
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Дуже смачний домашній торт: ніжний, з повітряним кремом і з приємною вишневої кислинкою. Готується легко і просто, а саме головне - виходить навіть у новачків. Побалуйте себе і своїх рідних!

Опис приготування:

Коли душа бажає свята, приготуйте домашній торт - шалено смачний, з ніжним кремом і з ароматною вишнею. Рецепт приготування домашнього торта з вишнею досить простий, а смак просто незабутній. Ідеальний як для святкового столу, так і для сімейного чаювання. А як приготувати домашній торт з вишнею, я детально описав.

  • Яйце - 4 штуки
  • Крем - 1 літр(800 мл. - для крему, 200 - для тіста)
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Какао - 6 Ст. Ложок (половина - в клярі, половина для глазурі)
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукор - 3 склянки(1, 5 ст. - для крему, 1 ст. - для тіста, 3 ст. Ложки для глазурі)
  • Вишні - 300-400 грам (або свіжі, або консервовані, або заморожені)
домашній торт з вишнею - фото крок 1
Збиваємо разом яйця і 1 стакан цукру до гарної міцної піни. За часом це займає від 5 до 10 хвилин.
домашній торт з вишнею - фото крок 2
У склянку сметани ми додамо соду, добре перемішати і відправимо до суміші яєць і цукру.
домашній торт з вишнею - фото крок 3
Какао і борошно просіваємо через сито, додаємо в рідке тісто і акуратно лопаткою перемішуємо.
домашній торт з вишнею - фото крок 4
Тісто виливаємо в форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на хвилин 50. Спочатку 30 хвилин випікаємо при 180 градусах, далі температуру знижуємо до 165.
домашній торт з вишнею - фото крок 5
Приготуємо крем - змішаємо залишилася сметану і 1, 5 склянки цукру. Збиваємо за допомогою блендера до тих пір, поки цукор не розчиниться.
домашній торт з вишнею - фото крок 6
Готовий остиглий бісквіт розрізаємо на дві нерівні частини. Менша частина буде основою торта. Просочуємо обидві частини солодкою водичкою.
домашній торт з вишнею - фото крок 7
Основу торта змажемо кремом, викладемо вишні (у мене консервовані). Більшу частину бісквіта нарізаємо на невеликі шматочки, занурюємо в крем і викладаємо на основу.
домашній торт з вишнею - фото крок 8
Викладаємо шарами шматочки бісквіта і вишні, виходить своєрідна гірка. Поливаємо кремом і відправляємо в холодильник.
домашній торт з вишнею - фото крок 9
Змішуємо какао, молоко і цукор, відправляємо їх на водяну баню. Як тільки все добре розчинилося, додаємо вершкове масло, потім прибираємо з вогню. Поливаємо торт глазур'ю, прикрашаємо вишнею і ставимо в холодильник для просочення.

Схожі рецепти