Простенький торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати простенький торт з вишнею - випічку, якої можна порадувати своїх рідних навіть після важкого робочого дня. Швидкий в приготуванні торт буквально тане в роті!
Ніжний шоколадний бісквіт і соковитий сметанний крем сподобається кожному, особливо, якщо доповнити їх вишнею. Раджу вам дати бісквіту відлежатися протягом хоча б доби, так він стане більш щільним і буде менше кришитися. Для начинки візьміть побільше вишні і за бажанням вимочіть її в алкоголі, тоді у вас вийде майже "п'яна вишня" . Найкраще використовувати форму діаметром 16-21 см, щоб бісквіт вийшов високим і його було зручно розрізати на коржі.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 200 грам(+3 ст. Ложки для вишні)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Какао-порошок - 55 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Рослинна олія - 60 грам
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 280 мілілітрів
- Винний або яблучний оцет - 1 Ст. Ложка (до 6%)
- Сметана жирна - 500 грам (домашня)
- Вишня - 300 грам (без кісточок)
- Цукрова пудра - 3-4 Ст. Ложок

1. Розігрійте духовку до 175 градусів. Просіяне борошно змішайте з содою, сіллю, просіяним какао, цукром, ванільним цукром і яйцями.

2. В окремому посуді злегка розтопіть вершкове масло, змішайте його з рослинним маслом і додайте до яєчної суміші. Додайте молоко і оцет. Швидко збийте тісто міксером до однорідності.

3. Вилийте тісто в покриту пергаментом форму діаметром 21 см і випікайте бісквіт в розігрітій до 175 градусів духовці 50 хвилин. Остудіть бісквіт, розріжте його на 3-4 коржа.

4. Вишню без кісточок змішайте з цукром, дайте їй пустити сік і прогрійте в мікрохвильовій печі протягом 2 хвилин. Сироп з вишні злийте. Густу сметану збийте міксером з цукровою пудрою.

5. Змастіть коржі кремом, викладаючи на крем вишню. Боки торта також змажте кремом і прикрасьте торт вишнею і крихтою з бісквіту. Надішліть торт в холодильник на 5-6 годин. Смачного!