Рецепт Домашнє вино з варення фото

Домашнє вино з варення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Виноград
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої, Домашнє вино

Вино з варення виходить більше кріплених, ніж десертним, особливо, якщо варення старе. За смаком вино виходить схожим на ті фрукти, з яких виготовлено варення.

Побалуйте дорогих гостей вином домашнього приготування. Зробити його просто: для цього знадобиться старе варення. Вино готується трохи більше місяця і виходить чудовим! Для поліпшення бродіння в нього потрібно додати за смаком цукор і виноград.

  • Варення - За смаком
  • Виноград - За смаком
  • Цукор - За смаком
домашнє вино з варення - фото крок 1
1. Візьмемо трилітрову банку, ретельно її вимиємо. Кладемо туди варення. Після цього потрібно додати виноград (за смаком). В середньому йде кілограм винограду. Попередньо виноград потрібно розтовкти до утворення м'якоті.
домашнє вино з варення - фото крок 2
2. Теплою водою потрібно залити отриману суміш з варення і винограду. Тепер потрібно зробити пробку для банки. Для цього візьміть вату і щільно закрийте горлечко банки.
домашнє вино з варення - фото крок 3
3. Банку залиште на 10 днів в темному місці. Коли ягоди піднімуться вгору, вміст потрібно процідити. Проціджувати краще через марлю. Отриманий макуха потрібно викинути.
домашнє вино з варення - фото крок 4
4. Сусло, що слід залити назад в банку. Одягніть на горлечко рукавичку. Через день рукавичка почне надуватися - це буде свідченням того, що процес бродіння почався.
домашнє вино з варення - фото крок 5
5. Днів через сорок рукавичка валиться - це показник того, що процес бродіння завершився.
домашнє вино з варення - фото крок 6
6. Проціджуємо вино звичним способом. Кількість проціджування залежить від того, з якого варення ви робили напій.
домашнє вино з варення - фото крок 7
7. Розливаємо вино по пляшках і відправляємо в темне місце. Чим довше воно постоїть, тим смачніше і насиченішим буде його смак.

Схожі рецепти