Домашнє вино з варення
(покроковий рецепт з фото)
Вино з варення виходить більше кріплених, ніж десертним, особливо, якщо варення старе. За смаком вино виходить схожим на ті фрукти, з яких виготовлено варення.
Побалуйте дорогих гостей вином домашнього приготування. Зробити його просто: для цього знадобиться старе варення. Вино готується трохи більше місяця і виходить чудовим! Для поліпшення бродіння в нього потрібно додати за смаком цукор і виноград.
- Варення - За смаком
- Виноград - За смаком
- Цукор - За смаком
1. Візьмемо трилітрову банку, ретельно її вимиємо. Кладемо туди варення. Після цього потрібно додати виноград (за смаком). В середньому йде кілограм винограду. Попередньо виноград потрібно розтовкти до утворення м'якоті.
2. Теплою водою потрібно залити отриману суміш з варення і винограду. Тепер потрібно зробити пробку для банки. Для цього візьміть вату і щільно закрийте горлечко банки.
3. Банку залиште на 10 днів в темному місці. Коли ягоди піднімуться вгору, вміст потрібно процідити. Проціджувати краще через марлю. Отриманий макуха потрібно викинути.
4. Сусло, що слід залити назад в банку. Одягніть на горлечко рукавичку. Через день рукавичка почне надуватися - це буде свідченням того, що процес бродіння почався.
5. Днів через сорок рукавичка валиться - це показник того, що процес бродіння завершився.
6. Проціджуємо вино звичним способом. Кількість проціджування залежить від того, з якого варення ви робили напій.
7. Розливаємо вино по пляшках і відправляємо в темне місце. Чим довше воно постоїть, тим смачніше і насиченішим буде його смак.