Дієтичні панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант американського сніданку на вашому столі. Ви можете приготувати панкейкі не тільки на сніданок, до речі, але також на десерт.
Панкейкі готуються з борошна, яйця, масла, розпушувача, молока. Всі інгредієнти треба перемішати, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Потім тісто наливаємо ополоником в розігріту сковороду і випікаємо панкейкі. Традиційно вони подаються з кленовим сиропом або медом.
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло - 60 грам (можна замінити маргарином)
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Кленовий сироп - 50 мілілітрів (можна замінити іншим сиропом або медом)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 300 мілілітрів (знежирене, можна замінити водою)
У мисці розтопіть вершкове масло або маргарин. Я використовую мікрохвильовку. Потім охолодіть його.
Vbeyte 2 яйця, додайте 300 мл молока, 2 немає. Ложки розпушувача і цукор.
Просійте борошно і замісіть тісто. Воно буде по консітенціі як сметана.
Панкейкі смажать обов'язково на добре розігрітій сковороді і сковорода повинна бути з антипригарним покриттям. Для більшої надійності на сковороду капніть 2-3 краплі рослинного масла і розітріть паперовим рушником. Ми ніби для перестраховки змащуємо сковороду маслом, але плаваючого масла бути не повинно. Все зайве масло вбере в себе серветка. Тепер на сухій сковороді будемо смажити панкейкі. Наливаємо порцію тесту і обсмажуємо з двох сторін. Не лийте занадто багато тесту відразу для 1 панкейка. Вони і так будуть достатньо пишними.
У мене з вказаної кількості продуктів вийшло 12 панкейк.
Подайте до столу, полив кленовим сиропом. Дуже смачно з чаєм.