Рецепт Брага на пшениці фото

Брага на пшениці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.

Пшенична брага - основа справжньої самогонки. Процес приготування досить трудомісткий і нешвидкий, зате можете бути впевненими, що кінцевий продукт буде на 100 % натуральним. Спробуйте!

Опис приготування:

Брага на пшениці, приготована в домашніх умовах, - основа для якісного самогону. Готують на дріжджах або без них. Бездріжджовий варіант цінується більше, адже кінцевий продукт виходить набагато м'якше і приємніше на смак. Єдиний мінус - великі витрати за часом. Хай щастить!

  • Пшениця - 5 кілограм
  • Цукор - 5 кілограм
  • Вода чиста - 15 літрів
брага на пшениці - фото крок 1
Ретельно промийте пшеницю, залийте холодною водою і залиште на ніч.
брага на пшениці - фото крок 2
Застелите глибоку ємність простирадлом (тканиною) засипте зерно, влийте холодну воду. Залиште в теплому місці для пророщування на 2-3 дня. Як тільки з'являться паростки, засипте 3 кг пісочний, перемішайте і залиште ще на 3 дня.
брага на пшениці - фото крок 3
Розкладіть пророщене зерно (zakvasku) по скляних баклажки. Додайте по 3 кг цукру в кожну баклагу, долийте теплою водою.
брага на пшениці - фото крок 4
Встановіть на баклажки гідрозатвор (рукавичку з діркою). Помістіть тару в темне місце на 1 тиждень для процесу бродіння. Потім перелийте брагу в чисту ємність, не зачіпаючи осад. Готово!

Схожі рецепти