Брага на пшениці
(покроковий рецепт з фото)
Пшенична брага - основа справжньої самогонки. Процес приготування досить трудомісткий і нешвидкий, зате можете бути впевненими, що кінцевий продукт буде на 100 % натуральним. Спробуйте!
Брага на пшениці, приготована в домашніх умовах, - основа для якісного самогону. Готують на дріжджах або без них. Бездріжджовий варіант цінується більше, адже кінцевий продукт виходить набагато м'якше і приємніше на смак. Єдиний мінус - великі витрати за часом. Хай щастить!
- Пшениця - 5 кілограм
- Цукор - 5 кілограм
- Вода чиста - 15 літрів

Ретельно промийте пшеницю, залийте холодною водою і залиште на ніч.

Застелите глибоку ємність простирадлом (тканиною) засипте зерно, влийте холодну воду. Залиште в теплому місці для пророщування на 2-3 дня. Як тільки з'являться паростки, засипте 3 кг пісочний, перемішайте і залиште ще на 3 дня.

Розкладіть пророщене зерно (zakvasku) по скляних баклажки. Додайте по 3 кг цукру в кожну баклагу, долийте теплою водою.

Встановіть на баклажки гідрозатвор (рукавичку з діркою). Помістіть тару в темне місце на 1 тиждень для процесу бродіння. Потім перелийте брагу в чисту ємність, не зачіпаючи осад. Готово!