Берек
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто не знає, що таке берек і з чим їх їдять, пояснюю, що це національне блюдо з калмицької кухні, і я навіть знаю класичний рецепт берек в домашніх умовах. Спробуємо приготувати?
Рецепт приготування берек просто чудовий! взагалі, особисто мене приваблювала екзотика калмицької кухні, чесно кажучи. Просто, якщо робити за цим рецептом, виходить страва, за смаком нагадує пельмені або вареники, ось тільки нічого не треба три години старанно ліпити: все швидко і легко!
- Вода - 200 мілілітрів(50 мл. - в начинку, 100 мл. - в тісто)
- Борошно - 450 грам
- Фарш - 600 грам
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - 0.5 пучка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кунжут - За смаком
1. Тісто я роблю в хлібопічці: додаю туди борошно, яйце, водичку і сіль. Під час вибору програми для замісу тіста і чекайте, поки не отримаєте ось таку красу.
2. Фарш розморозимо. У кухонному комбайні або блендері спочатку подрібнити петрушку з цибулею і часником, а потім туди ж додамо фарш, перемішаємо все разом. В останню чергу вливаємо трохи водички і додаємо спеції за бажанням.
3. Розкачати тісто в тонкий довгий пласт. Викладаємо рівномірно фарш.
4. Тепер звертаємо тугий рулет, ріжемо його, як ковбасу, на однакові шматки. Обсмажити кожен шматочок на середньому вогні на сковорідці.
5. Подаємо, посипавши кунжутом!