Бананові пури
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пробуємо дуже цікавий рецепт індійської кухні. А цікавий він тому, що під час смаження коржі роздуваються, як кульки! Легкий і захоплюючий процес з доступних продуктів. Дивимося!
Пурі - ûžnoaziatskij хліб, а в моєму випадку - солодкий банановий. Найчастіше подають на сніданок або як закуску. У деяких частинах Індії пури також подається зі змішаним овочевим блюдом, яке готується під час Пуджі, а також з Кером - десертом, приготованим з рисом, молоком і цукром. Пурі часто є хлібом для фестивалів і особливих випадків. Отже, Давайте подивимося, як приготувати бананові пури!
- Борошно - 2 склянки (цільнозерновий)
- Сода - 1 щіпка (можна замінити на розпушувач 0, 3 середня лінія)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Насіння кмину - 0, 5 чайних ложки
- Стиглий банан - 1 штука
- Йогурт - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2-3 Ст. Ложок
- Масло rafinirovannoe - За смаком (для фритюру)
Підготуйте продукти, приступимо!
Змішайте цельнозерновую борошно з цукром, сіллю, содою і насінням кмину.
Стиглий банан очистіть від шкірки, поламайте на шматочки, додайте дві столові ложки йогурту і вилочкою приготуйте пюре.
В борошняну суміш покладіть бананове пюре і пару столових ложок води, замісіть тісто.
Кількість борошна може змінюватися в залежності від розміру банана, густоти йогурту. Тісто має вийти у вас щільним, але трохи липким. Накрийте його серветкою і залиште на 30 хвилин відпочити.
Руки змочіть олією, розділіть грудку на шматочки (або просто відщипувати шматочки тіста розміром в тенісну кульку).
Змастіть рослинним маслом стіл і качалку, розгортайте тісто, як на вареники, можна трохи товщі.
Дуже добре розігрійте фритюр, в холодному маслі пури НЕ надуються. У гаряче масло обережно опускайте коржі і смажте буквально по хвилинці, перевертайте. Вони здуваються моментально, смажаться дуже швидко!
Готові пури покладіть на решітку або серветки, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте бананові пури теплими до кави або чаю. Приємного!