Рецепт Бананові пури фото

Бананові пури
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто , Фрукти , Банан
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На полуденок , На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні пробуємо дуже цікавий рецепт індійської кухні. А цікавий він тому, що під час смаження коржі роздуваються, як кульки! Легкий і захоплюючий процес з доступних продуктів. Дивимося!

Опис приготування:

Пурі - ûžnoaziatskij хліб, а в моєму випадку - солодкий банановий. Найчастіше подають на сніданок або як закуску. У деяких частинах Індії пури також подається зі змішаним овочевим блюдом, яке готується під час Пуджі, а також з Кером - десертом, приготованим з рисом, молоком і цукром. Пурі часто є хлібом для фестивалів і особливих випадків. Отже, Давайте подивимося, як приготувати бананові пури!

  • Борошно - 2 склянки (цільнозерновий)
  • Сода - 1 щіпка (можна замінити на розпушувач 0, 3 середня лінія)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Насіння кмину - 0, 5 чайних ложки
  • Стиглий банан - 1 штука
  • Йогурт - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 2-3 Ст. Ложок
  • Масло rafinirovannoe - За смаком (для фритюру)
бананові пури - фото крок 1
Підготуйте продукти, приступимо!
бананові пури - фото крок 2
Змішайте цельнозерновую борошно з цукром, сіллю, содою і насінням кмину.
бананові пури - фото крок 3
Стиглий банан очистіть від шкірки, поламайте на шматочки, додайте дві столові ложки йогурту і вилочкою приготуйте пюре.
бананові пури - фото крок 4
В борошняну суміш покладіть бананове пюре і пару столових ложок води, замісіть тісто.
бананові пури - фото крок 5
Кількість борошна може змінюватися в залежності від розміру банана, густоти йогурту. Тісто має вийти у вас щільним, але трохи липким. Накрийте його серветкою і залиште на 30 хвилин відпочити.
бананові пури - фото крок 6
Руки змочіть олією, розділіть грудку на шматочки (або просто відщипувати шматочки тіста розміром в тенісну кульку).
бананові пури - фото крок 7
Змастіть рослинним маслом стіл і качалку, розгортайте тісто, як на вареники, можна трохи товщі.
бананові пури - фото крок 8
Дуже добре розігрійте фритюр, в холодному маслі пури НЕ надуються. У гаряче масло обережно опускайте коржі і смажте буквально по хвилинці, перевертайте. Вони здуваються моментально, смажаться дуже швидко!
бананові пури - фото крок 9
Готові пури покладіть на решітку або серветки, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте бананові пури теплими до кави або чаю. Приємного!

Схожі рецепти