Рецепт Şanьgi фото

Şanьgi
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Картопля , Дріжджове тісто
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 15
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Любителям традиційних російських страв особливо рекомендую! Це рецепт дуже смачних шанег з картоплею. Ваші домашні залишаться повністю ситі і задоволені. Швидше читайте, як приготувати шаньги.

Опис приготування:

До столу страву подають гарячою. Його можна поєднувати з різними супами, овочами, рибою або просто їсти, запиваючи молоком або чаєм. До речі, начинку для цієї страви ви також можете підібрати самі і, таким чином, внести різноманітність. В будь-якому випадку, сподіваюся, у вас обов'язково вийде порадувати себе і своїх близьких, приготувавши їм смачні шанежки.

  • Дріжджі - 11 грам
  • Молоко - 0, 5 L
  • Борошно - 0, 8 кілограма
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки (для тіста - 1 ст. Ложка, для льезона - 1 ст. Ложка)
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Яйця - 3 штуки (для льезона - 1 шт., для начинки - 2 шт.)
1
Для тіста: у велику ємність влийте підігріте молоко, додайте воду і цукор. Сюди ж всипте дріжджі і добре все перемішайте.
2
В майбутнє тісто влийте сметану, рослинне масло і всипте сіль. Змішайте і починайте поступово додавати борошно, вимішуючи тісто.
3
Коли тісто буде готове, накрийте його плівкою і відставте в тепле місце на 3-4 години для бродіння. При цьому кожну годину тісто потрібно обминати.
4
Для начинки: поки тісто підходить, очистіть, наріжте і поставте в каструлі варитися картопля.
5
Відварену картоплю товчемо як на пюре, паралельно додаючи яйця і розмішуючи. Сюди ж додайте вершкове масло.
6
Для льезона: ретельно змішайте яйце зі сметаною.
7
Розігрійте духовку до 180 градусів. Готове тісто невеликими частинами викладайте на робочу поверхню, розгортайте і формуйте з нього коржики.
8
Деко змастіть рослинною олією і викладіть на нього коржі. У тесті робіть поглиблення і заповнюйте їх картопляною начинкою. Зверху шаньги змастіть льезоном.
9
Випікайте шаньги в духовці 15-20 хвилин. Готову страву вийміть з духовки і змастіть топленим вершковим маслом.
10
Смачного!

Схожі рецепти