Şanьgi «Nalivashki» морська
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Називаються ці шаньги так, тому що робляться з рідкого тесту, наливаються в ребристі формочки і випікаються. Неймовірно ніжна і повітряна випічка, а який вершковий аромат… пробуйте!
Опис приготування:
Як приготувати шаньги"Налівашкі" ? Заходьте, я розповім! Це просто невагомі булочки з яскравим вершковим ароматом і смачне. Існує навіть свято, присвячений цій чудовій випічці - День поморської шаньги, його відзначають 14 листопада. Поспішайте спробувати, а я вам допоможу в цьому!
- Молоко - 0, 5 L
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Маргарин - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Борошно 1 сорт - 500 грам
- Крем - 150 грам (начинка)
- Вершкове масло - 150 грам (начинка)
- Борошно 1 сорт - 40 грам (начинка)
Підготуйте продукти відразу для тесту і начинки. Приступимо!
Спочатку зробіть тісто. Для цього з'єднаєте яйця з сіллю і цукром, вилочкою збовтайте.
Підігрійте молоко, температура - приблизно 38-40 градусів. Влийте його в яєчну суміш, перемішайте.
Розтопити вершкове масло з маргарином.
У високій каструлі з'єднайте яєчно-молочну суміш з масленой, додайте рослинне масло.
Всипте борошно і дріжджі. Перемішайте тісто ретельно, я це роблю вінчиком, щоб грудочки зникли.
Тісто рідке, як на оладки. Накрийте кришкою або полотенечком і приберіть в тепле місце на 1 час.
Готове тісто добре збільшується, воно повітряне, ароматне.
Для начинки розтопіть вершкове масло, охолодитися его. Не можна додайте сметану в гаряче! Після охолодження введіть сметану. Перемішайте.
Всипте борошно.
Вимішайте начинку до гладкого і однорідного стану.
Форми потрібно використовувати ребристі, як на фото. Обов'язково змастіть їх рослинною олією. Наповніть наполовину тестом, а в центр покладіть столову ложку без гірки начинки.
Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте шаньги випікатися хвилин на 20. Слідкуйте, як тільки вони добре підрум'яняться - готові!
Чи готові!
Shanygi "Nalivashki" відразу після духовки прийнято поливати вершковим маслом і посипати толокном. Приємного!