Рецепт Şanьgi «Nalivashki» морська фото

Şanьgi «Nalivashki» морська
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
На полуденок, Для дітей
Випічка

Називаються ці шаньги так, тому що робляться з рідкого тесту, наливаються в ребристі формочки і випікаються. Неймовірно ніжна і повітряна випічка, а який вершковий аромат… пробуйте!

Як приготувати шаньги "налівашкі"? Заходьте, я розповім! Це просто невагомі булочки з яскравим вершковим ароматом і смачне. Існує навіть свято, присвячений цій чудовій випічці - День поморської шаньги, його відзначають 14 листопада. Поспішайте спробувати, а я вам допоможу в цьому!

  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Маргарин - 50 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сухі дріжджі - 11 грам
  • Борошно 1 сорт - 500 грам
  • Крем - 150 грам (начинка)
  • Вершкове масло - 150 грам (начинка)
  • Борошно 1 сорт - 40 грам (начинка)
Shanygi
Розтопити вершкове масло з маргарином.
Shanygi
Всипте борошно і дріжджі. Перемішайте тісто ретельно, я це роблю вінчиком, щоб грудочки зникли.
Shanygi
Готове тісто добре збільшується, воно повітряне, ароматне.
Shanygi
Всипте борошно.
Shanygi
Чи готові!
Shanygi"Nalivashki" відразу після духовки прийнято поливати вершковим маслом і посипати толокном. Приємного!

Схожі рецепти