Şanьgi «Nalivashki» морська
(покроковий рецепт з фото)
Називаються ці шаньги так, тому що робляться з рідкого тесту, наливаються в ребристі формочки і випікаються. Неймовірно ніжна і повітряна випічка, а який вершковий аромат… пробуйте!
Як приготувати шаньги "налівашкі"? Заходьте, я розповім! Це просто невагомі булочки з яскравим вершковим ароматом і смачне. Існує навіть свято, присвячений цій чудовій випічці - День поморської шаньги, його відзначають 14 листопада. Поспішайте спробувати, а я вам допоможу в цьому!
- Молоко - 0, 5 L
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Маргарин - 50 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сухі дріжджі - 11 грам
- Борошно 1 сорт - 500 грам
- Крем - 150 грам (начинка)
- Вершкове масло - 150 грам (начинка)
- Борошно 1 сорт - 40 грам (начинка)

Розтопити вершкове масло з маргарином.

Всипте борошно і дріжджі. Перемішайте тісто ретельно, я це роблю вінчиком, щоб грудочки зникли.

Готове тісто добре збільшується, воно повітряне, ароматне.

Всипте борошно.

Чи готові!
Shanygi"Nalivashki" відразу після духовки прийнято поливати вершковим маслом і посипати толокном. Приємного!