Şanьgi «Nalivashki»
(покроковий рецепт з фото)
Такі шаньги пекла завжди моя бабуся з Архангельська. Завжди у неї вони виходили ідеальними. Нещодавно знайшла мамину запис, як приготувати шаньги "налівашкі", і я відразу приступила до справи на кухні.
Наливні шанежки - мій улюблений вид печива. Хоч і в рецепті немає дивовижних заморських продуктів, такий десерт не знайдеш на полицях супермаркету. Спробуйте і ви спекти смачні наливні шанежки. Повірте, це не складно. Навіть простіше, ніж оладки. Адже їх не потрібно перевертати. А смак - дивовижний. Порадуйте своїх діточок або внучат. Наші предки вміли готувати маленькі шедеври з простих продуктів!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 500 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 50 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 150 грам(20%)
- Вівсяне толокно - 1 Ст. Ложка

Додайте молоко, підігріте до кімнатної температури.

Надішліть розтоплене масло до молока і збитих яєць. Туди ж додайте рослинне масло (2 ст. Ложки).

Тісто має бути, як для оладок. Накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце на расстойку на 60 хвилин.

У начинку додайте 40 грам борошна і розмішайте масу до однорідного стану.