Şanьgi «Nalivashki»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 5 г. 0 хв.
Такі шаньги пекла завжди моя бабуся з Архангельська. Завжди у неї вони виходили ідеальними. Нещодавно знайшла мамину запис, як приготувати шаньги"Налівашкі" , і я відразу приступила до справи на кухні.
Опис приготування:
Наливні шанежки - мій улюблений вид печива. Хоч і в рецепті немає дивовижних заморських продуктів, такий десерт не знайдеш на полицях супермаркету. Спробуйте і ви спекти смачні наливні шанежки. Повірте, це не складно. Навіть простіше, ніж оладки. Адже їх не потрібно перевертати. А смак - дивовижний. Порадуйте своїх діточок або внучат. Наші предки вміли готувати маленькі шедеври з простих продуктів!
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 500 грам
- Яйця курячі - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Маргарин - 50 грам
- Дріжджі сухі - 12 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 150 грам(20%)
- Вівсяне толокно - 1 Ст. Ложка
У каструлю вбийте яйця, додайте цукор і сіль. Всі розмішайте виделкою.
Додайте молоко, підігріте до кімнатної температури.
Окремо в каструлі розтопіть маргарин і 4 столові ложки вершкового масла.
Надішліть розтоплене масло до молока і збитих яєць. Туди ж додайте рослинне масло (2 ст. Ложки).
У ємність поступово додайте просіяне борошно і дріжджі, замісіть тісто до правильної консистенції.
Тісто має бути, як для оладок. Накрийте чистим рушником і поставте в тепле місце на расстойку на 60 хвилин.
Для начинки розтопіть масло, остудіть його,
Додайте сметану.
Додайте сметану.
У начинку додайте 40 грам борошна і розмішайте масу до однорідного стану.
Форму змастіть маслом. Викладайте тісто, заповнюючи 1/2 форми. В серединку кладіть 1 ст. L. Начинки. Відправляйте в духовку, розігріту до 200 ° С. Випікайте приблизно 20 хвилин. Спостерігайте за скоринкою. Як тільки шанежки зарумянятся, вони готові.