Зелений борщ без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Зелений борщ без м'яса - це дуже корисне дієтичне перша страва. Рецепт мені повідала моя мама, для чоловіків м'ясо в суп можна додавати окремо. Суп виходить дуже смачним, ситним і корисним.
Багато хто задається питанням, як приготувати зелений борщ без м'яса. Цей рецепт як раз все і розповість. При приготуванні також можна використовувати чорний мелений перець, сушений базилік і універсальну приправу. Збиті з борошном яйця вливайте в суп потихеньку, помішуючи суп. Подавайте суп, поклавши в тарілку ложечку сметани. За бажанням можна окремо зварити пару яєць круто, нарізати їх скибочками і також додати в зелений борщ без м'яса.
- Щавель - 200 грам
- Мал - 0.5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2.5 L
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 3 щіпки
1. Зелену цибулю і решту зелень ретельно промийте під проточною водою, обсушити паперовим рушником і дрібно наріжте.
2. Картопля промийте, очистіть від шкірки і поріжте невеликими шматочками, як ви зазвичай ріжете на суп.
3. Мал добре промийте під проточною водою кілька разів, щоб пил вся зійшла.
4. Візьміть глибоку каструлю, налийте в неї воду і поставте на середній вогонь. Засипте в каструлю картоплю, рис і зелень з зеленою цибулею. Варіть, помішуючи, додайте сіль.
5. На сковороду налийте трохи олії і викладіть попередньо помитий і нарізаний щавель. Обсмажуйте його, помішуючи, приблизно 4-5 хвилин на середньому вогні.
6. Обсмажений щавель зі сковороди акуратно додайте в суп, продовжуйте варити на середньому вогні, помішуючи.
7. Яйця добре збийте віночком в окремій мисці, але не перебощіте, вони не повинні стати білими. Акуратно додайте борошно і ще збийте трохи все разом.
8. Додайте збиті яйця в суп, ще раз все перемішайте. Поваріть ще приблизно 7-10 хвилин і вимикайте. Розлийте суп по тарілках, додайте ложечку сметани. Зелений борщ без м'яса готовий, смачного!