ПП-борщ без м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Правильне харчування - це не тільки корисно, але і смачно. ПП-борщ без м'яса готується за одну годину (якщо не варити квасолю) і виходить не гірше, ніж з м'ясом. Його можна їсти навіть на вечерю і в пост.
ПП-борщ без м'яса може стати ідеальним рішенням під час Посту або для тих, хто хоче приготувати першу страву на швидку руку. Якщо є час, відваріть заздалегідь квасолю і на цьому бульйоні зробіть борщ, але і за таким рецептом борщ виходить дивно смачним, красивим і корисним. За смаком можна додати болгарський перець.
- Буряк - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Картопля - 2 штуки
- Томатна паста - 50 грам (або соус)
- Зелень - 1 За смаком
- Синя капуста - 1 штук
1. Основні складові такого борщу - овочі і один маленький секрет. Я додаю синю капусту замість білокачанної. Такий борщ виходить не тільки смачним, але і дуже насиченим.
2. Відразу я готую овочі, а тим часом ставлю воду і доводжу її до кипіння. За таким же принципом можна готувати борщ на бульйоні.
3. Тепер обсмажуємо овочі на рослинному маслі: відразу - цибуля, потім - буряк і морква. В кінці додайте томатну пасту, морс або свіжі помідори.
4. Додаємо трохи води, tusim навколо 5 хвилин. Тим часом відправляємо в воду картопля, доводимо до кипіння і додаємо спеції. Варимо близько 5 хвилин, після чого додаємо нашу овочеву піджарку.
5. Варимо ще 5 хвилин і додаємо нашатковану синю капусту. Вона додасть неймовірний колір, але під час варіння колір трохи википить і борщ придбає насичений червоно-малиновий колір.
6. Перед подачею посипте зеленню за смаком. Можна додати сметану.
7. Я окремо нарізаю часник і заштовхують його з салом або зеленню, після чого подаю до сірого хліба. Можна спекти пампушки або купити готові і також потерти їх часником.