Запечені голубці в сметані і кетчупу
(покроковий рецепт з фото)
Запечені голубці в сметані і кетчупу - це, звичайно ж, не класичний варіант приготування голубців, але він найулюбленіший у нашій родині. Саме тому я хочу поділитися рецептом і з вами.
Ці голубці мене підкорили оригінальної заправкою, яка надає особливого смаку страви. Зазвичай як я робила: сформувала голубці, склала в каструлю і залила заправкою з томатної пасти, цибулю і моркву. Все це я протушкувати на вогні - і готово. Тут же все по-іншому. Звичайно, голубці я роблю так само, але ось заправку тепер роблю тільки з кетчупу і сметани (з додаванням тих же моркви і цибулі, звичайно ж). Скажу відверто, кетчуп надає більш вишуканий смак голубців, а сметана робить цей смак м'якше. Також відрізняється і спосіб приготування - запікання в духовці! В результаті виходить зовсім нове, незвичайне блюдо. Воно дуже подобається всім моїм домочадцям, впевнена, сподобається і вам!
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Мал - 2/3 склянки
- Капуста - 1 штука
- Кетчуп - 150 грам
- Крем - 200 грам
- Бульйон м'ясний - 300 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком (кріп або петрушка)
- Лавровий лист - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки