Рецепт Запечені голубці в сметані і кетчупу фото

Запечені голубці в сметані і кетчупу
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Овочі , Капуста , Фарш , Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечені голубці в сметані і кетчупу - це, звичайно ж, не класичний варіант приготування голубців, але він найулюбленіший у нашій родині. Саме тому я хочу поділитися рецептом і з вами.

Опис приготування:

Ці голубці мене підкорили оригінальної заправкою, яка надає особливого смаку страви. Зазвичай як я робила: сформувала голубці, склала в каструлю і залила заправкою з томатної пасти, цибулю і моркву. Все це я протушкувати на вогні - і готово. Тут же все по-іншому. Звичайно, голубці я роблю так само, але ось заправку тепер роблю тільки з кетчупу і сметани (з додаванням тих же моркви і цибулі, звичайно ж). Скажу відверто, кетчуп надає більш вишуканий смак голубців, а сметана робить цей смак м'якше. Також відрізняється і спосіб приготування - запікання в духовці! В результаті виходить зовсім нове, незвичайне блюдо. Воно дуже подобається всім моїм домочадцям, впевнена, сподобається і вам!

  • Фарш м'ясний - 300 грам
  • Мал - 2/3 склянки
  • Капуста - 1 штука
  • Кетчуп - 150 грам
  • Крем - 200 грам
  • Бульйон м'ясний - 300 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Зелень - За смаком (кріп або петрушка)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Мал попередньо відваріть до готовності в злегка підсоленій воді.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 2
Насамперед приготуйте фарш. М'ясо пропустіть через м'ясорубку. Або візьміть готовий фарш, додайте до нього подрібнену цибулю (його дрібно порубати або натріть на тертці), Мал, сіль, перець за смаком.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 3
Гарненько перемішайте масу до однорідності.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 4
У качані капусти виріжте качан, а сам качан опустіть в окріп. Потримайте 5 хвилин, а потім акуратно двома вилками розберіть на листя.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 5
Як правило, листя дуже м'які і добре знімаються.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 6
Для заправки дрібно поріжте другу цибулину, моркву натріть на дрібній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на середньому вогні в рослинному маслі.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 7
Потім відправте в сковороду кетчуп і сметану, розмішайте.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 8
Потім влийте бульйон, додайте трохи солі і перцю, лавровий лист, також можна додати улюблених спецій. Все це розмішайте і тушкуйте на повільному вогні 5 хвилин після закипання.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 9
На шматок капустяного листа покладіть трохи фаршу.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 10
Загорніть.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 11
Складіть голубці в більшу жароміцних форму.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 12
Залийте підготовленої заправкою. Якщо заправки виявилося мало і верх голубців накриття, то долийте ще трохи бульйону. Запікайте голубці в духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин.
запечені голубці в сметані і кетчупу - фото крок 13
Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти