Заливний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Чим менше турбот з випічкою, тим більше мені подобається її робити! Тому розповім один з рецептів про те, як приготувати заливний пиріг з вишнею. Буде дуже просто!
У даній рецептурі тесту не треба буде настоюватися. Його відразу розкладають в форму, а зверху заливають вершкової масою. Смак виходить просто чудовий ще й за рахунок того, що ягода трохи кислить, а все інше солодке, дуже здорово виходить. Спробуйте зробити і з іншою начинкою, теж має бути чудово!
- Борошно - 245 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Вишня без кісточок - 300 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершки 30% - 250 мілілітрів
- Мигдаль мелений - 100 грам
Спочатку замісіть тісто. Змішайте сметану, цукрову пудру, 220 г. Муки і розпушувач. Зробіть колобок з тіста.
Тепер зробіть заливку: одну ст. Ложку борошна перемішайте з вершками, мигдалем, яйцем, жовтками і цукром. Сильно збивати не треба, важливо просто, щоб вони перемішалися між собою, утворивши єдину консистенцію.
Візьміть форму для випічки, розподіліть по ній тісто. Потім розкладіть на тісто ягоди, залийте все вершкової масою.
Запікайте в духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин. Після того, як пиріг охолов, можете насолоджуватися його смаком!