Яблучний пиріг з меренгою
(покроковий рецепт з фото)
Вкотре переконуюся, що тема яблучних пирогів невичерпна і ось ще один чудовий рецепт яблучного пирога з меренгою. Він виходить ніжний, смачний і з великою кількістю начинки.
Якщо ваша сім'я любить яблучні пироги, обов'язково спробуйте спекти цей яблучний пиріг з меренгою. Він виходить красивий, досить великий і начинки в ньому дуже багато. Рецепт простий, дивіться покроковий рецепт і готуйте для своїх рідних із задоволенням, сім'я оцінить ваші старання.
- Борошно - 300 грам(260 грам - в тісто, 40 грам - в заливку)
- Крем - 180 грам(100 грам - в тісто, 80 грам - в заливку)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 150 грам (розтоплене)
- Яблука - 1 кілограм
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Яєчні білки - 2 штуки
- Цукор - 60 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Цукрова пудра - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка

Підготуйте інгредієнти.

Всипте розпушувач до борошна, змішайте.

У миску для замісу тіста всипте сметану, розтоплене вершкове масло, додайте борошно з розпушувачем.

Замісити м'яке і еластичне тісто.

Застелите роз'ємну форму папером для випічки, для підстраховки форму можна змастити маслом і присипати борошном.

Розподіліть тісто за формою, зробіть бортики висотою приблизно 3 см. Наколи тісто виделкою, поставте в морозилку, поки займаєтеся начинкою.

Очистіть яблука від шкірки і насіння, наріжте дрібними шматочками, додайте до яблук корицю, перемішайте.

Для заливки збийте яйце з цукром.

Додайте до яєчної суміші борошно, сметану і ванільний цукор.

Добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок.

Заповніть форму яблуками, розрівняйте.

Викладіть зверху на яблука заливку, розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте пиріг в духовку на 50 хвилин.

Поки запікається пиріг, приблизно за 10 хвилин до закінчення випікання приготуйте меренгу, для цього збийте 2 яєчні білки з дрібкою цукру, потім, не припиняючи збивати, всипте цукрову пудру.

Дістаньте пиріг з духовки.

Нанесіть зверху на пиріг меренгу, силіконової лопаткою зробіть легкі піки, відправте в духовку ще на 7-10 хвилин.

Акуратно витягніть пиріг з форми, подавати його краще остиглим.

Пиріг вийшов ніжним, з великою кількістю начинки, дуже смачний!