Яблучний пиріг з до чаю
(покроковий рецепт з фото)
У великому різноманітті яблучних пирогів, цей мені подобається найбільше. Відмінне співвідношення тіста і яблучних часточок. Хочете і ви зробити такий? записуйте, як приготувати яблучний пиріг до чаю.
Спершу яблука для пирога обсмажують в олії, потім їх перемішують з тестом і викладають у форму. Не нехтуйте лимонною цедрою, навіть невелика щіпка додасть пирогу приємний присмак. Можна використовувати яблука будь-якого сорту. Подавайте готовий пиріг після охолодження з чашкою трав'яного або чорного чаю.
- Вершкове масло - 130 грам
- Яблука - 3 штуки
- Борошно - 105 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Жовток курячий - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 185 грам
- Лимонна цедра - 0, 5 чайних ложки
1. Увімкніть духовку на 190 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом і змастіть вершковим маслом.
2. Очистіть яблука від шкірки і наріжте їх скибочками. У сковороді розігрійте 90 грам вершкового масла і викладіть яблука. Обсмажуйте фрукти протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, видаліть сковороду з вогню.
3. Змішайте борошно, розпушувач, сіль. В окремій мисці змішайте яйця з жовтком. Додайте, що залишився розтоплене вершкове масло, ваніль, цукор, лимонну цедру. Змішайте борошняну суміш з яєчною, потім додайте яблука і перемішайте.
4. Перекладіть тісто в підготовлену форму, ложкою розрівняйте тісто.
5. Випікайте пиріг 20 хвилин, накривши його фольгою, потім видаліть фольгу і запікайте 10-15 хвилин. Готовий пиріг викладіть з форми на решітку і залиште на 15-25 хвилин для охолодження.