Вегетаріанський паштет з цвітної капусти
(покроковий рецепт з фото)
Нескладна і дуже оригінальна вегетаріанська закуска перед вами. Це корисно, смачно і доступно. Пропоную вам побалувати себе і рідних апетитним, ніжним паштєтікі. Запам'ятовуйте рецепт.
Покажу просту ідею, як приготувати вегетаріанський паштет з цвітної капусти з горіхами. Це відмінна закуска, яка чудово підійде для сніданку, перекусу або пікніка, наприклад. Для пікантності в паштет можна додати трохи алкоголю, коньяк або бренді, для аромату - чебрець, а для гостроти - перець чилі. Якщо подобається такий варіант, обов'язково повторіть його в домашніх умовах.
- Горіхи - 60 грам
- Кольорова капуста - 1 штука (близько 1 кг)
- Оливкова олія - 45 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Часник - 4 зубчики
- Вершки - 1 Склянка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Бренді або коньяк - 60 мілілітрів (по бажанню)
- Чебрець і гострий перець - 1 За смаком
1. Горіхи викладіть в глибоку миску, додайте воду і залиште на годинку.
2. Цвітну капусту вимийте, обсушити, розділіть на суцвіття і викладіть на деко. Полийте оливковою олією, додайте сіль і перець. Надішліть в розігріту духовку і запікайте до рум'яної, періодично перемішуючи.
3. У розігрітому вершковому маслі обсмажте подрібнену цибулю і часник хвилин 5, до м'якості. За бажанням додайте гострий перець і алкоголь. Викладіть кольорову капусту, чебрець, влийте вершки. Туди ж додайте горішки, попередньо злив воду.
4. Томмі про 10 хвилин на повільному вогні. В кінці додайте соєвий соус і подрібніть за допомогою блендера. Викладіть в зручну форму або контейнер і відправте в холодильник.
5. Ось така краса вийшла!
6. Вегетаріанський паштет з цвітної капусти подавайте на скибочках хліба або крекерах.
Смачного!
Смачного!