Варення з садової горобини
(покроковий рецепт з фото)
З червоною горобиною існує не тільки багато рецептів, але ще і повір'їв. Більш того, ця ягода відрізняється своїми неймовірними корисними властивостями. Ось чому у багатьох це варення стало традиційним.
Спробуйте приготувати варення з садової горобини в домашніх умовах за цим рецептом - результат вас приємно порадує. Я кожен сезон балую своїх домашніх цим чудовим варенням, а діти від ласощів і зовсім в захваті.
- Горобина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 2 склянки

1. Ретельно перебираємо нашу горобину. Якщо ви використовуєте заморожену - не біда. Після цього залийте ягоди водою і дайте постояти близько 10 хвилин. Потім злийте воду і обсушіть ягоди.

2. Якщо захочете повністю прибрати гіркоту, то залиште ягоди у воді заздалегідь на добу у воді. Тепер можна зробити сироп, який слід довести до кипіння. У нього всипте горобину і проваріть на дуже слабкому вогні близько 15 хвилин. Після цього зніміть каструлю з вогню і залиште в темному місці на добу. Завдяки таким рецептом ягоди бланшують і не втрачають форму. На наступний день знову доведіть до кипіння і відставте.

3. Якщо у вас залишається горобина, можете сміливо її заморозити, щоб в холодну пору побалувати себе узваром.

4. На завершення нашого процесу слід розлити ласощі по банках і закатати. Не забудьте простерилізувати їх перед цим. Зберігати варення з садової горобини в домашніх умовах краще в льосі або холодному місці.