Торт зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Цей торт хочеться з'їсти очима, тому доведеться зробити над собою зусилля, щоб не з'їсти його відразу. Неймовірно смачний і апетитний десертик. Розповім, як приготувати торт зі сметаною шоколадний.
У тісто додають какао, тому коржі виходять шоколадні. А також використовують крем на основі шоколаду для змащення коржів і прикраси. Можна зробити кілька шарів. Кожен шар випікайте в окремій формі або в загальній, але тоді розділіть один корж на кілька.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Крем - 1 Склянка
- Вода - 1/3 склянки
- Ваніль - 3 чайних ложки(2 чайні ложки для тесту, 1 чайна ложка для крему)
- Вершкове масло - 400 грам(230 грам для тіста, 170 грам для крему)
- Цукор коричневий - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Вершковий сир - 1 Склянка
- Шоколад - 115 грам
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
1. В одній мисці змішайте просіяне борошно, какао, розпушувач, соду, сіль. В іншій мисці змішайте сметану з водою і ваніллю. У третій мисці збийте м'яке вершкове масло (230 грам) з цукром до пухнастою маси, додайте яйця, гарненько збиваючи після кожного. Додайте сухі інгредієнти до масляної суміші, а потім сметану з водою, гарненько все перемішайте.
2. Підготуйте форми для випічки, змастіть кожну вершковим маслом і розподіліть між ними тісто. Запікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 25-30 хвилин. Готові коржі дістаньте з духовки, залиште в формі на 10 хвилин, потім витягніть і остудіть.
3. Тим часом вершкове масло (170 грам) збийте з вершковим сиром, додайте ваніль і цукрову пудру. Розтопіть шоколад на водяній бані.
4. Трохи остудіть і введіть шоколад в миску до решти інгредієнтів, гарненько розмішайте.
5. Викладіть на тарілку один корж, змастіть його частиною крему, на нього укладіть другий і змастіть кремом верхівку, боку. Приберіть торт на кілька годин в холодильник.
6. За цей час торт добре просочиться, буде соковитий і смачний.