Торт з манки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайомі з таким блюдом, як манний тортик, пропоную прямо зараз подивитися рецепт, як приготувати торт з манки, і втілити ідею в життя. Близько неодмінно оцінять ваші старання!
До складу будь-якого подібного рецепта входить манна крупа. Решта складових можуть варіюватися. Сьогодні я хочу показати, як можна дуже швидко приготувати торт з манки з лимоном. Всі компоненти, які будуть необхідні, напевно, є на кухні в кожної господині. Тому можна, не відкладаючи, починати процес випічки.
- Манна крупа - 180 грам
- Кефір - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Сода - 0, 3 чайних ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Ванілін - 2 щіпки
Насипаємо манку в глибоку ємність, заливаємо трохи теплим кефіром. Ми залишаємо на півгодини, щоб крупинки стали м'якшими.
Беремо іншу ємність і змішуємо в ній міксером м'яке масло, цукор, яйця. Збиваємо до отримання пишної маси.
Беремо іншу ємність і змішуємо в ній міксером м'яке масло, цукор, яйця. Збиваємо до отримання пишної маси.
Віджимаємо сік з половини лимона, гасимо їм соду.
У рідку суміш масла і яєць додаємо набряклу манку, заважаємо. Вливаємо лимонний сік. Тісто має трохи збільшитися в обсязі і придбати білий відтінок.
У рідку суміш масла і яєць додаємо набряклу манку, заважаємо. Вливаємо лимонний сік. Тісто має трохи збільшитися в обсязі і придбати білий відтінок.
Виливаємо тісто в форму для випічки і ставимо в духовку при 180 градусах. Готовність перевіряємо за допомогою дерев'яної шпажки.
Можна використовувати для випічки мультиварку. У ній торт з манки вийде ще пишніше і повітряні, ніж в духовці. Середній час приготування - від 30 хвилин.
Можна використовувати для випічки мультиварку. У ній торт з манки вийде ще пишніше і повітряні, ніж в духовці. Середній час приготування - від 30 хвилин.
Стежимо за тим, щоб наш манний тортик не підгорає. Витягуємо при перших ознаках "золотистости" . Ось така красотень вийшла!
Пробуйте тортик, остудивши його повністю. Перед подачею рекомендується посипати цукровою пудрою. Чай або кава будуть актуальні. Смачного!