Торт «мурашник»
(покроковий рецепт з фото)
Смак цих ласощів напевно кожному знайомий з дитинства. Рецепт, як приготувати смачний торт "мурашник", нескладний і швидкий. Зверніть увагу, що тісто замішується без додавання цукру.
Приготувати торт "мурашник" в домашніх умовах набагато простіше, ніж більшість інших тортів. Із вказаної кількості вийде не один, а два чималих мурашника. Тому сміливо можете ділити кількість інгредієнтів надвоє і робити в два рази менше. Хай щастить!
- Вершкове масло - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - для крему)
- Борошно - 4 склянки
- Молоко - 1/2 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Згущене молоко - 400 мілілітрів
- Волоські горіхи очищені - 200 грам (або за бажанням)
- Мак - 4-5 Ст. Ложок (або за бажанням)
Масло кімнатної температури змішайте з борошном (спочатку додайте 2 склянки), розпушувачем, молоком, вбийте яйце. Додайте борошно, що залишилося. Має вийти досить туге еластичне тісто. Оберніть його харчовою плівкою і відправте на півгодини в морозилку.
Охолоджене тісто натріть на крупній тертці і розподіліть по деку, застеленому пергаментом. Тесту вийде на два дека. Нагрейте духовку до 200 градусів, запікайте терте тісто до золотистого кольору (хвилин 10), в процесі запікання один раз перемішайте, щоб запеклось рівномірно.
Остудіть і поламайте на більш дрібні шматочки.
Готовий крем. 200 г. Масла збиваємо міксером зі згущеним молоком. Маса повинна вийти однорідною.
Мак залийте окропом і відкиньте на сито. Волоські горіхи докладний на більш дрібні шматочки, змішайте з запеченим тестом і маком. Отриману суху масу перемішайте з кремом.
Формуємо "мурашник" і викладаємо на блюдо. Смачного!