Рецепт Торт «мурашник» фото

Торт «мурашник»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти

Смак цих ласощів напевно кожному знайомий з дитинства. Рецепт, як приготувати смачний торт "мурашник", нескладний і швидкий. Зверніть увагу, що тісто замішується без додавання цукру.

Приготувати торт "мурашник" в домашніх умовах набагато простіше, ніж більшість інших тортів. Із вказаної кількості вийде не один, а два чималих мурашника. Тому сміливо можете ділити кількість інгредієнтів надвоє і робити в два рази менше. Хай щастить!

  • Вершкове масло - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - для крему)
  • Борошно - 4 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 1 штука
  • Згущене молоко - 400 мілілітрів
  • Волоські горіхи очищені - 200 грам (або за бажанням)
  • Мак - 4-5 Ст. Ложок (або за бажанням)
торт
Масло кімнатної температури змішайте з борошном (спочатку додайте 2 склянки), розпушувачем, молоком, вбийте яйце. Додайте борошно, що залишилося. Має вийти досить туге еластичне тісто. Оберніть його харчовою плівкою і відправте на півгодини в морозилку.
торт
Охолоджене тісто натріть на крупній тертці і розподіліть по деку, застеленому пергаментом. Тесту вийде на два дека. Нагрейте духовку до 200 градусів, запікайте терте тісто до золотистого кольору (хвилин 10), в процесі запікання один раз перемішайте, щоб запеклось рівномірно.
торт
Остудіть і поламайте на більш дрібні шматочки.
торт
Готовий крем. 200 г. Масла збиваємо міксером зі згущеним молоком. Маса повинна вийти однорідною.
торт
Мак залийте окропом і відкиньте на сито. Волоські горіхи докладний на більш дрібні шматочки, змішайте з запеченим тестом і маком. Отриману суху масу перемішайте з кремом.
торт
Формуємо "мурашник" і викладаємо на блюдо. Смачного!

Схожі рецепти