Рецепт Тоненькі млинці на молоці фото

Тоненькі млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Кількість порцій: 12-15
Час приготування: 30 хв.

Хочу розповісти як приготувати тоненькі млинці на молоці. Це універсальне блюдо, яке підійде для будь-якого прийому їжі - сніданку, полудня, обіду, вечері. У них можна додати будь-яку начинку.

Опис приготування:

Якщо ви хочете зробити млинці трохи менше колорійнимі, то частина молока можна замінити чистою водою.

Перевертати млинці потрібно плоскою і широкою лопаткою, щоб не пошкодити їх. Змащуйте маслом сковороду в міру необхідності, але не допускайте, щоб млинці плавали в маслі. Дно сковороди повинне бути лише злегка зволожене маслом.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 120 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
тоненькі млинці на молоці - фото крок 1
У миску розбийте два яйця і злегка їх збийте виделкою. Потім до яєць додайте борошно. Її краще просіяти. Слідом за борошном відправте дві столові ложки цукру.
тоненькі млинці на молоці - фото крок 2
Далі до вже наявних інгредієнтів необхідно відправити молоко і дрібку солі. Щоб тісто було однорідним і ніжної консистенції, його треба дуже добре вимішати. Зручніше це робити за допомогою блендера, тоді не залишиться ніяких грудочок.
тоненькі млинці на молоці - фото крок 3
Щоб тісто дійшло до необхідної консистенції, його потрібно залишити на 15 хвилин перед тим як випікати млинці. Потрібна консистенція - це рідка сметана. Якщо ви плануємо є млинці з солодкими начинками або соусами, можна додати в тісто трохи ваніліну.
тоненькі млинці на молоці - фото крок 4
Добре розігрійте сковороду і злегка змастіть її рослинним маслом. За допомогою черпака налийте тісто і розподіліть його по дну сковороди. Через хвилину акуратно переверніть млинець і пропікаючи його на другій стороні.

Схожі рецепти