Тоненькі млинці на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти як приготувати тоненькі млинці на молоці. Це універсальне блюдо, яке підійде для будь-якого прийому їжі - сніданку, полудня, обіду, вечері. У них можна додати будь-яку начинку.
Якщо ви хочете зробити млинці трохи менше колорійнимі, то частина молока можна замінити чистою водою.
Перевертати млинці потрібно плоскою і широкою лопаткою, щоб не пошкодити їх. Змащуйте маслом сковороду в міру необхідності, але не допускайте, щоб млинці плавали в маслі. Дно сковороди повинне бути лише злегка зволожене маслом.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
У миску розбийте два яйця і злегка їх збийте виделкою. Потім до яєць додайте борошно. Її краще просіяти. Слідом за борошном відправте дві столові ложки цукру.
Далі до вже наявних інгредієнтів необхідно відправити молоко і дрібку солі. Щоб тісто було однорідним і ніжної консистенції, його треба дуже добре вимішати. Зручніше це робити за допомогою блендера, тоді не залишиться ніяких грудочок.
Щоб тісто дійшло до необхідної консистенції, його потрібно залишити на 15 хвилин перед тим як випікати млинці. Потрібна консистенція - це рідка сметана. Якщо ви плануємо є млинці з солодкими начинками або соусами, можна додати в тісто трохи ваніліну.
Добре розігрійте сковороду і злегка змастіть її рослинним маслом. За допомогою черпака налийте тісто і розподіліть його по дну сковороди. Через хвилину акуратно переверніть млинець і пропікаючи його на другій стороні.