Тартар з яловичого стейка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо вам до душі вишуканий, насичений і нереально смачний тартар, обов'язково візьміть на замітку цей досить простий, але вельми вдалий рецепт. Повторити його може навіть новачок на кухні.
Опис приготування:
Активних дій тут хвилин на 15, але рецепт займе трохи більше години в цілому. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тартар з яловичого стейка, обов'язково дотримуйтесь декількох правил. Ніколи не використовуйте для тартара вже готовий фарш. Купуйте тільки свіже м'ясо, в якості якого ви можете бути впевненими. Не варто вибирати цю закуску, якщо ви вагітні або сумніваєтеся в свіжості м'яса!
- Яловичий стейк - 120 грам
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
1. Вимийте стейк як слід під проточною водою. Обсушити паперовим рушником і щедро посоліть з усіх боків. Приберіть на годину в холодильник.
2. Після знову промийте та висушіть м'ясо, щоб прибрати зайву сіль. Тепер найцікавіше - м'ясо потрібно нарізати дуже дрібно, буквально перетворити в фарш, але зробити це ножем. Відріжте невеликий шматочок яловичини і почніть подрібнювати.
3. Додайте сіль, перець, оцет і масло за смаком. Ретельно перемішайте.
4. Акуратно відокремте жовток від білка. Опустіть його в гарячу воду на 15 секунд і відразу ж дістаньте.
5. Викладіть поверх м'яса і тартар з яловичого стейка готовий. Смачного!