Тартар з яловичого стейка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам до душі вишуканий, насичений і нереально смачний тартар, обов'язково візьміть на замітку цей досить простий, але вельми вдалий рецепт. Повторити його може навіть новачок на кухні.
Активних дій тут хвилин на 15, але рецепт займе трохи більше години в цілому. Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тартар з яловичого стейка, обов'язково дотримуйтесь декількох правил. Ніколи не використовуйте для тартара вже готовий фарш. Купуйте тільки свіже м'ясо, в якості якого ви можете бути впевненими. Не варто вибирати цю закуску, якщо ви вагітні або сумніваєтеся в свіжості м'яса!
- Яловичий стейк - 120 грам
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Червоний винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець - 1/2 чайних ложки
- Жовток - 1 штука
1. Вимийте стейк як слід під проточною водою. Обсушити паперовим рушником і щедро посоліть з усіх боків. Приберіть на годину в холодильник.
2. Після знову промийте та висушіть м'ясо, щоб прибрати зайву сіль. Тепер найцікавіше - м'ясо потрібно нарізати дуже дрібно, буквально перетворити в фарш, але зробити це ножем. Відріжте невеликий шматочок яловичини і почніть подрібнювати.
3. Додайте сіль, перець, оцет і масло за смаком. Ретельно перемішайте.
4. Акуратно відокремте жовток від білка. Опустіть його в гарячу воду на 15 секунд і відразу ж дістаньте.
5. Викладіть поверх м'яса і тартар з яловичого стейка готовий. Смачного!