Суп з коренем селери
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно дізналася, як приготувати суп з коренем селери за оригінальним рецептом. Блюдо вийшло настільки смачним, що його уплітала вся сім'я. Старий рецепт не мав такої популярності у моїй сім'ї.
Цей суп - досить цікаве блюдо. Завдяки білому вину він набуває прекрасний аромат і відмінний, оригінальний смак. Не варто хвилюватися через те, що в суп додається алкоголь. У процесі приготування він випаровується, залишаючи після себе лише тонкий аромат. Їсти суп з коренем селери можна як дорослим, так і дітям.
Врахуйте, що із зазначених продуктів вийде багато супу, тому можете пропорційно зменшувати кількість.
- Корінь селери - 2 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Яблуко - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Лавровий лист - 3 штуки
- Естрада - 1 пучок (приблизно 6 гілочок)
- Каєнський перець - 0, 25 чайних ложки
- Білий перець - 0, 25 чайних ложки
- Біле сухе вино - 1, 5 склянки
- Вода - 6 склянок
- Листя естрагону - 2 Ст. Ложки (для оформлення страви)
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1
У велику каструлю налийте олію, щоб воно покрило дно. Надішліть в нього нарізаний півкільцями цибулю. Обсмажте до злегка золотистого кольору. Додайте щіпку солі.
2
Очищений корінь селери поріжте маленькими кубиками. Додайте його до цибулі. Додати сіль.
3
Яблука очистіть від шкірки і серединки. Наріжте їх тонкими часточками і відправте в каструлю через п'ять хвилин після кореня селери. Готуйте ще три хвилини, постійно помішуючи.
4
Додайте роздавлений часник, каєнський перець, білий перець, гілочки естрагону. Добре перемішайте.
5
Залийте все вином і збільште вогонь до максимуму. Зачекайте, поки вся рідина википить. Додайте води, приправити сіллю, доведіть її до кипіння на маленькому вогні. Варіть до тих пір, поки корінь селери не стане м'яким.
6
Вийміть лавровий лист і гілочки естрагону. Перелийте суп в блендер і доведіть його до однорідної маси. Якщо вона вийшла дуже густий, додайте кип'яченої води.
7
Готовий суп розлийте по тарілках, прикрасьте листям естрагону і крапельками оливкової олії.