Соус з кінзи
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасним доповненням до багатьох страв є не тільки свіжа кінза, але і соус кінзи. Свіженький соус з кінзи смак багатьох страв з м'яса, риби та птиці більш яскравим.
Знаю, що свіжа кінза подобається не всім - у цієї трави, которую иначе кличут кориандром, досить специфічний запах (котрий, втім, особисто мені дуже подобається). Однак перевірено особисто: коли до риби був поданий соус з кінзи, то навіть нелюбітелі кінзи з великим захопленням хвалили соус і питали - а з чого він виготовлений? з кінзи, дорогі, з вашої нелюбимої кінзи :Р
- Кінза свіжа (пучок) - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Сіль - 4 щіпки
- Цибуля зелена (пучок) - 1/2 штуки
- Перець гострий - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуємо всі інгредієнти - зелень помиємо, Chesnok чистий.
Кінзу і зелену цибулю крупно рубаємо, часник можна взагалі не подрібнювати.
Зелений перець очищаємо від насіння і мембран, крупно нарізаємо.
Складаємо зелень, часник і перець в чашу блендера, подрібнюємо до однорідності.
Однорідну масу присипаємо сіллю і цукром, перемішуємо.
Соус з кінзи готовий. Подавати холодним до страв з м'яса, риби або птиці.