Рецепт Сметанний пиріг з вишнею фото

Сметанний пиріг з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 12
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Що може бути духмяний і смачний домашньої випічки? Порадуйте своїх близьких сметанним пирогом з вишнею! Тим більше, що на його приготування у вас не піде багато часу і сил.

Опис приготування:

Всією душею любите випічку? Втомилися від звичних млинців, oladii, шарлоток і пиріжків з капустою? А вишню ви любите? Якщо на всі ці питання ви відповіли ствердно, рекомендую прямо зараз дізнатися, як приготувати сметанний пиріг з вишнею. Все до неможливого просто. Головне - очистіть ягоди від кісточок.

  • Вершкове масло - 100 грам (кімнатної температури)
  • Борошно - 200 грам
  • Жовток яєчний - 1 штука (для тіста)
  • Цукрова пудра - 2/3 склянки(1/3 в тісто, 1/3 в заливку)
  • Вишня - 400 грам (без кісточок)
  • Крем - 250 грам(20% і вище, в заливку)
  • Куряче яйце - 2 штуки (в заливку)
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки(1 в тісто, 1 в начинку)
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 1
Вершкове масло кімнатної температури розтопіть і розітріть з цукровою пудрою, ваніліном і жовтком. Втручаємося поступово просіяне з розпушувачем борошно. Замісити тісто і розкачати його в пласт товщиною п'ять міліметрів.
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 2
Перекладаємо тісто в форму для випічки. Наколюємо його виделкою і ставимо в морозильну камеру хвилин на 10. Випікаємо не до повної готовності, тримаємо в розігрітій до 1180-200 градусів духовці районі 10-15 хвилин.
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 3
Тепер зробимо заливку. Для цього в мисці за допомогою віночка змішайте яйця, цукор (цукрову пудру), сметану.
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 4
Додаємо тепер крохмаль. Знову все перемішати. Крохмаль буде служити свого роду зв'язкою, загустителем.
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 5
На запечений трохи корж викладаємо акуратно вишню. Заллємо заливкою (її теж акуратно і рівномірно розподіліть).
сметанний пиріг з вишнею - фото крок 6
Випікаємо в розігрітій до 160-170 духовці протягом 35-45 хвилин. Як тільки побачите, що начинка з заливкою"схопилися" , пиріг можна вважати готовим.

Схожі рецепти