Сирно-цибулевий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Сирно-цибулевий пиріг може стати чудовою закускою або повноцінним гарячим блюдом, до якого можна подати гарячий бульйон. Готується він протягом години, потім його треба остудити і насолоджуватися.
Як приготувати сирно-цибулевий пиріг?
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Приготуємо тісто. У миску шматочками наріжте 120 г масла або маргарину, просійте борошно і додайте дрібку солі. За допомогою комбайна або пальцями розімніть тісто до крихти. Додайте 2-3 столові ложки холодної води, щоб тісто "склеїлося" . Замісити тісто.
3. Тісто оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на півгодини. Якщо часу на охолодження тесту немає, ви можете використовувати його відразу.
4. Візьмемося за начинку. Лук почистіть і наріжте півкільцями.
5. У сотейнику на середньому вогні розтопіть 25 г масла. Обсмажте цибулю до м'якості, помішуючи, хвилин 10.
6. Влийте в розм'якшений лук 150 мл води, сіль і poperčite. Тушіте, поки вся вода не випарується.
7. Потім цибулю для начинки треба викласти на тарілку і остудити.
8. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом або застеліть пергаментним папером.
9. Відріжте від шматка тесту дві третини і розкачайте на присипаному борошном столі, товщина у нас повинна вийти десь півсантиметра.
10. Розкатаний пласт тіста викладіть у форму, тісто має покривати і боки форми.
11. Шарами викладіть приготований лук, тертий сир, потім знову -цибуля і сир.
12. Розкачайте тісто і "накрийте" пиріг зверху, скріпіть кінці.
13. Змастіть пиріг молоком і зробіть по центру кілька надрізів гострим ножем. Якщо у вас залишилося тісто, то можна вирізати листочки або інші фігурки і викласти зверху на пиріг. Декорації також змастіть молоком.
14. Надсилайте сирно-цибулевий пиріг в розігріту духовку на 40-50 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневого кольору.
15. Готовому пирогу дайте охолонути хвилин 20, а потім нарізайте.
Сирно-цибулевий пиріг готовий!
Смачного!
- Маргарин або масло вершкове - 145 грам(25 г - для начинки, 120 - в тісто)
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сир напівтвердий - 250 грам
- Молоко - - За смаком
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів.
2. Приготуємо тісто. У миску шматочками наріжте 120 г масла або маргарину, просійте борошно і додайте дрібку солі. За допомогою комбайна або пальцями розімніть тісто до крихти. Додайте 2-3 столові ложки холодної води, щоб тісто "склеїлося" . Замісити тісто.
3. Тісто оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на півгодини. Якщо часу на охолодження тесту немає, ви можете використовувати його відразу.
4. Візьмемося за начинку. Лук почистіть і наріжте півкільцями.
5. У сотейнику на середньому вогні розтопіть 25 г масла. Обсмажте цибулю до м'якості, помішуючи, хвилин 10.
6. Влийте в розм'якшений лук 150 мл води, сіль і poperčite. Тушіте, поки вся вода не випарується.
7. Потім цибулю для начинки треба викласти на тарілку і остудити.
8. Форму для запікання пирога змастіть рослинною або вершковим маслом або застеліть пергаментним папером.
9. Відріжте від шматка тесту дві третини і розкачайте на присипаному борошном столі, товщина у нас повинна вийти десь півсантиметра.
10. Розкатаний пласт тіста викладіть у форму, тісто має покривати і боки форми.
11. Шарами викладіть приготований лук, тертий сир, потім знову -цибуля і сир.
12. Розкачайте тісто і "накрийте" пиріг зверху, скріпіть кінці.
13. Змастіть пиріг молоком і зробіть по центру кілька надрізів гострим ножем. Якщо у вас залишилося тісто, то можна вирізати листочки або інші фігурки і викласти зверху на пиріг. Декорації також змастіть молоком.
14. Надсилайте сирно-цибулевий пиріг в розігріту духовку на 40-50 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневого кольору.
15. Готовому пирогу дайте охолонути хвилин 20, а потім нарізайте.
Сирно-цибулевий пиріг готовий!
Смачного!