Рецепт Сирний пиріг з родзинками фото

Сирний пиріг з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Сухофрукти , Ізюм
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сирну випічку можна сміливо назвати однією з найбільш ніжних, смачних і одночасно простих у приготуванні. Цей рецепт - тому підтвердження. Подивіться, як приготувати сирний пиріг з родзинками.

Опис приготування:

Сирний пиріг підійде не тільки в якості смачного частування до чаю, але і в якості солодкого перекусу на роботу або в школу. Це - базовий рецепт, який ви можете доповнити улюбленими інгредієнтами: курагою, горішками, цукатами, фініками, какао, шоколадною крихтою, ягодами і навіть фруктами. Для більш насиченого аромату не забудьте додати трохи кориці або ваніліну в начинку, вийде апетитно. Прикрасити такий пиріг можна розтопленим шоколадом.

  • Вершкове масло - 115 грам (холодну)
  • Борошно - 225 грам
  • Холодна вода - 20 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Сир - 300 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Розтоплене масло - 30 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Цедра лимону - 1/2 штуки
сирний пиріг з родзинками - фото крок 1
1. Масло розітріть з борошном до стану однорідної крихти. Додайте жовток, воду і зберіть тісто в кого. Загорніть тісто в пакет і відправте в холодильник на 20 хвилин.
сирний пиріг з родзинками - фото крок 2
2. Розкачайте тісто в пласт, рівномірно розподіліть його в формі, сформувавши бортики. Наколи тісто виделкою. Накрийте тісто пергаментом, висипте вантаж.
сирний пиріг з родзинками - фото крок 3
3. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин, після чого вийміть наповнювач і запікайте ще 5 хвилин. Остудіть основу. Сир, цукор, розтоплене і злегка остигле вершкове масло, яйця, корицю і цедру лимона змішайте міксером.
сирний пиріг з родзинками - фото крок 4
4. Потім додайте промитий і просушений ізюм, перемішайте. Вилийте начинку в підготовлену основу з тіста. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти