Сирне печиво «мишки»
(покроковий рецепт з фото)
Віддаючи належне символу наступаючого 2020 року, пропоную рецепт смачного домашнього сирного печива "мишки", яке можна легко приготувати з дітьми, їм це точно сподобається.
Цей рецепт сирного печива "мишки" відмінно підійде до дитячого новорічного столу, діти охоче візьмуть участь в їх готуванні. Дайте їм в руки шматочок тесту і нехай вони творять своїх мишок. Буде весело і смачно, а як їх приготувати, дивіться покрокову інструкцію до рецептом.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 75 грам
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 яйце - для змащення перед випічкою)
- Ізюм - 2-3 штук
- Молоко - 1 Ст. Ложка (для змащення перед випічкою)
Приготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста покладіть сир і вбийте одне яйце, пробийте блендером, щоб не було грудочок. Можна протерти через сито.
Додайте 75 грам цукру, сіль і розм'якшене вершкове масло.
Добре розмішайте сирну масу.
Всипте в борошно розпушувач і ванільний цукор, розмішайте.
Додайте борошно в сирну масу, замісіть тісто. Готове тісто загорніть в плівку і дайте йому 30 хвилин "відпочити" .
Розділити тісто 16 шматочків, вага кожного приблизно по 35 грам.
Надайте кожному шматочку тесту форму "мишки", рот і очі зробіть з дрібних частинок родзинок (допомагайте собі зубочисткою), вушка зробіть за допомогою ножиць.
Покладіть "мишок" на лист для випічки, змастіть сумішшю яйця і молока.
Випікайте печиво 25-30 хвилин при температурі 180-200 градусів, стежте за своєю духовкою.
Готове печиво викладіть на блюдо і подавайте до столу.
Мишки вийшли дуже смачні, м'які, пишні.