Сирна запіканка з ожиною
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка - улюблені ласощі багатьох. Її люблять як дорослі, так і діти. Пропоную доповнити її ягодами ожини. Виходить дуже смачно! Спробуйте і ви!
Для приготування запіканки використовуйте м'який сир. Найкраще його попередньо протерти через сито. Це дозволить готової запіканці бути дуже ніжною і повітряної.
- Сир - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Ожина - 150 грам
- Сода - 1 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
Для приготування сирної запіканки підготуйте всі необхідні інгредієнти. Ягоди ожини можна використовувати заморожені. Розморожувати їх необов'язково.
У чаші для приготування тіста з'єднайте сир і яйця. Трохи змішайте їх з допомогою міксера.
Додайте щіпку соди і необхідну кількість цукру і манки. Перемішайте все до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть невеликою кількістю рослинної олії і перекладіть в неї все сирне тісто.
По всій поверхні викладіть ягоди ожини. Трохи утопите їх в тісто. Поставте форму в духовку розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.
Готову запіканку вийміть з духовки і трохи остудіть.
Розкладіть запіканку по тарілках і подавайте до столу доповнивши ложечкою сметани. Смачного!