Сирна запіканка з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Сирна запіканка з вермішеллю і горіхами - відмінний варіант сніданку або полудня для дорослих і дітей. Аромат їй надає цедра лимона і апельсина. Волоські горіхи додають пікантність.
Для приготування цієї запіканки можна використовувати залишки вермішелі, яка у вас виявилася не з'їденої від попереднього обіду або вечері. Таким чином і продукт не пропаде і ви порадуєте сім'ю хорошим блюдом. Сир беріть жирністю 5-9 %. Подавайте запіканку зі сметаною, медом, варенням, оскільки вона не дуже солодка, хоча цукор кладіть до смаку.
- Сир - 200 грам
- Вермішель коротка - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 40 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Апельсин - 0, 5 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Горіхи волоські - 15 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки

У миску викладіть сир і додайте яйця.

Всипте цукор і ванільний цукор.

Додайте цедру лимона і апельсина, подрібнені горіхи і розтоплене вершкове масло.

Відваріть вермішель в підсоленій воді. Після відкиньте на друшляк. Можна її промити в чистій воді.

Додайте в миску вермішель.

Ретельно перемішайте сир, яйця, цедру, цукор, горіхи і вермішель.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом або вистелити дно пергаментом. Викладіть в неї сирно-вермішелевий масу.

Випікайте при температурі 175-180 градусів 25-30 хвилин.

Розріжте готову запіканку на порції і подавайте в теплому вигляді.