Шашлики (рецепт маринування)
(покроковий рецепт з фото)
Найприємніші спогади про літо - це ласкаве море, теплий пісок, приємна компанія і смачний шашлик. Його можна зробити без приводу. Розповім, як приготувати шашлики (рецепт маринування).
Шашлики - це універсальне блюдо. Можете самостійно вибрати м'ясо, овочі, зробити будь-який маринад на смак. Хочете гострий шашлик - тоді додавайте більше спецій, ніжніший - зробіть маринад на кефірі. Готовий шашлик буде найсмачніше прямо з багаття, але, якщо залишилися шматочки, то зберігайте їх у холодильнику і розігрівати перед подачею.
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Яловичина - 1 кілограм
- Перець - 1 штука
- Цибуля - 1-2 штук
- Гриби - 400 грам
1
У миску викладіть оливкова олія, додайте до нього соєвий соус, винний оцет і мед, гарненько перемішайте.
2
Очистіть часник і пропустіть його через прес, очистіть свіжий корінь імбиру і натріть його на дрібній тертці.
3
Викладіть подрібнені інгредієнти в маринад, сіль і poperčite, гарненько перемішайте.
4
Вимийте м'ясо і наріжте його невеликими шматочками. Викладіть м'ясо в маринад і залиште його мінімум на 30 хвилин в холодильнику.
5
Наріжте овочі, а бамбукові шампури замочіть у воді. Мариноване м'ясо і овочі розподіліть на шампурах і обсмажуйте до готовності. Подавайте блюдо відразу після приготування.